Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Trafik og klima

Trafikken bidrager med en stor del af udslippet af drivhusgasserne – i Danmark er det 25% (eller 33% af CO2-udslippet). Samtidig er det klimaets enfant terrible – hvor udslippet bliver ved med at stige, mens det begrænses i andre sektorer. Derfor er der et kæmpe behov for at bruge nogle effektive virkemidler.

Vi skal begrænse bil- og flytrafikken, vi skal have introduceret mere klimavenlige drivmidler, herunder elbiler, og på kort sigt skal vi have de mindst brændstofforbrugende benzin- og dieselbiler frem på markedet. Vi hører ofte, at det er for dyrt – målt pr. ton CO2- der fjernes. Men det giver en række andre positive sideeffekter – der bliver et bedre bymiljø, mindre støj og luftforurening, og vi får mere motion og et sundere liv.

Regeringens Infrastrukturkommission hævdede i 2008 da de skulle fremlægge den store plan for Danmarks fremtidige trafik, at have tænkt klima og miljø med i planen. Det Økologiske Råd var og er ikke enig. Læs hvorfor i publikationen Trafik og klima – hvad Infrastrukturkommissionen overså, som du kan downloade her:

 

 


default Trafik og klima – hvad Infrastrukturkommissionen overså (2.75 MB) (2.75 MB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small