Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Trafik og klima

Trafikken bidrager med en stor del af udslippet af drivhusgasserne – i Danmark er det 25% (eller 33% af CO2-udslippet). Samtidig er det klimaets enfant terrible – hvor udslippet bliver ved med at stige, mens det begrænses i andre sektorer. Derfor er der et kæmpe behov for at bruge nogle effektive virkemidler.

Vi skal begrænse bil- og flytrafikken, vi skal have introduceret mere klimavenlige drivmidler, herunder elbiler, og på kort sigt skal vi have de mindst brændstofforbrugende benzin- og dieselbiler frem på markedet. Vi hører ofte, at det er for dyrt – målt pr. ton CO2- der fjernes. Men det giver en række andre positive sideeffekter – der bliver et bedre bymiljø, mindre støj og luftforurening, og vi får mere motion og et sundere liv.

Regeringens Infrastrukturkommission hævdede i 2008 da de skulle fremlægge den store plan for Danmarks fremtidige trafik, at have tænkt klima og miljø med i planen. Det Økologiske Råd var og er ikke enig. Læs hvorfor i publikationen Trafik og klima – hvad Infrastrukturkommissionen overså, som du kan downloade her:

 

 


default Trafik og klima – hvad Infrastrukturkommissionen overså (2.75 MB) (2.75 MB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small