Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Internationalt koordinerede afgifter er en fordel

Internationalt koordinerede energi- og CO2-afgifter vil være den ideelle løsning, fordi klimaforandringerne er en fælles udfordring, og fordi internationalt koordinerede afgifter således vil påvirke konkurrenceevnen i mindre omfang end f.eks. ensidige, danske afgifter. Samtidig vil afgiftsstigninger i hele eller større dele af Europa klart påvirke den teknologiske udvikling. Flere undersøgelser viser, at internationalt koordinerede afgifter klart er den billigste måde at nå 2050 målene på både i Danmark og i Europa. Men EU's traktat kræver enstemmighed om afgifter – modsat de fleste andre beslutninger, som tages af et flertal. Derfor er det en løsning, som er næsten umulig at gennemføre på EU-plan. Men traktaten åbner mulighed for såkaldt forstærket samarbejde, hvor mindst 9 medlemslande bliver enige om at tage et fælles initiativ. Dette kunne åbne mulighed for at de mest progressive lande kunne vise vejen, før et højere afgiftsniveau kan gennemføres i hele EU.

Det Økologiske Råd anbefaler:

  • At regeringen arbejder intensivt på at hæve EU’s minimumsafgifter, selvom det er tungt i praksis.
  • At regeringen afsøger muligheden for alliancer, der kan føre til et mere ensartet og højere afgiftsniveau end minimumsafgifterne i en kreds af EU-lande ved at bruge reglerne for forstærket samarbejde.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small