Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Afgift på brændefyring

Brændefyring er et alvorligt miljømæssigt og sundhedsmæssigt problem pga. massive udledninger af partikler og sod. Derfor er det et stort problem, at brændefyring indtil videre er fritaget for afgifter.

Afgifter på brænde eller brændefyring
Flere og flere boligejere vælger at opvarme deres boliger med brændeovne, hvilket også ses i statistikken over brug af brænde. Brændefyring er årsagen til størstedelen af partikelforureningen fra danske kilder, og i mange villakvarterer oplever man problemer med en dårligere luftkvalitet pga. øget brug af brændeovne til opvarmning. Brændefyring i byerne underminerer endvidere økonomien i den energieffektive og miljøvenlige kollektive varmeforsyning. Det Økologiske Råd har udarbejdet et forslag til, hvordan man kan beskatte brændefyring ved at opsætte simple, fjernaflæste temperaturmålere i skorstenen, så man betaler pr. time man har ild i ovnen. Afgiften skal være højest på ældre og mest forurenende ovne samt i områder med kollektiv forsyning. Det kan på boligområdet erstatte det tidligere forslag om en afgift på brænde, som blev opgivet efter pres fra bl.a. industri og brændeovnsfolket og pga. risiko for ulovlig grænsehandel og afgrænsningsproblemer i forhold til anden anvendelse af træ. Alternativt skal der findes en måde at få brænde til individuel afbrænding indarbejdet på en effektiv måde i en bredere beskatning af biomasse.

Det Økologiske Råd anbefaler:

  • Afgift på brændefyring, baseret på fjernaflæste målere i skorstenen med et tilhørende aflæsningssystem.
  • Alternativt kan der indføres en mere effektiv brændeafgift end tidligere foreslået.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small