Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Grønne afgifter og afgiftsreform

Der er brug for, at Danmark og resten af landene i EU får en mere visionær og intelligent beskatning, der understøtter både velfærdsstat, beskæftigelse, klima og miljø. Skatten skal ned på det, vi vil have mere af, og skatten skal op på det, vi vil undgå. ”Skat på skidt – det gode går frit”.

I en situation med behov for flere arbejdspladser skal skat på arbejde sættes ned, fordi det øger tilskyndelsen til at ansætte og arbejde. I en situation, hvor der er store klima- og miljøudfordringer samt overforbrug af verdens ressourcer, skal energi- og miljøafgifter sættes op, fordi det giver en tilskyndelse til at bruge energien mere effektivt og at skrue ned for miljøskadelige udledninger og adfærd.

Eksempler på danske grønne afgifter

Følgende faktaark beskriver en række grønne afgifter i Danmark. Faktaarkene er på engelsk, og kan downloades i pdf via linket.

 

Visionær og bæredygtig beskatning i Danmark

Nedenfor gives der nogle konkrete idéer til, hvordan man kan arbejde yderligere med grønne afgifter i Danmark.

Download hele afgiftshæftet:  pdf Visionær beskatning >> (393 KB)

Tidligere udgivelser:

I rapporten "Grønne fodaftryk på den kommende skattereform" kan du læse om konkrete forslag til en grøn skattereform – udsendt i januar 2009. Her er forslag til grønne afgifter indenfor landbrug, andre erhverv, trafik, bygninger, husholdninger og produkter. Budskabet er, at en grøn skattereform kan gennemføres, så den både sikrer indtægter til den offentlige sektor og den sociale balance.

Download rapporten  default Grønne fodaftryk på skattereformen >> (5.64 MB)  eller læs et resumé af repporten her:  default Flyer, Grønne fodaftryk på skattereformen >> (338 KB)

I 2010 udgav vi undervisningshæftet default Økonomi og Miljø hænger sammen (Download her >>) (3.35 MB) . Primært rettet mod undervisning i gymnasiet, men kan også læses af folk der er interesserede i samspillet.

default (3.35 MB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small