Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Nyheder

Grønne afgifter - afgiftsreform

Der er brug for, at Danmark får en mere visionær og intelligent beskatning, der understøtter både velfærdsstat, beskæftigelse, klima og miljø. Skatten skal ned på det, vi vil have mere af, og skatten skal op på det, vi vil undgå. ”Skat på skidt – det gode går frit”.

I en situation med behov for flere arbejdspladser skal skat på arbejde sættes ned, fordi det øger tilskyndelsen til at ansætte og arbejde. I en situation, hvor der er store klima- og miljøudfordringer samt overforbrug af verdens ressourcer, skal energi- og miljøafgifter sættes op, fordi det giver en tilskyndelse til at bruge energien mere effektivt og at skrue ned for miljøskadelige udledninger og adfærd. Nedenfor gives der nogle konkrete idéer til, hvordan man kan arbejde yderligere med grønne afgifter i Danmark.

Download hele afgiftshæftet:  Visionær beskatning >>

Tidligere udgivelser:

I rapporten "Grønne fodaftryk på den kommende skattereform" kan du læse om konkrete forslag til en grøn skattereform – udsendt i januar 2009. Her er forslag til grønne afgifter indenfor landbrug, andre erhverv, trafik, bygninger, husholdninger og produkter. Budskabet er, at en grøn skattereform kan gennemføres, så den både sikrer indtægter til den offentlige sektor og den sociale balance.

Download rapporten Grønne fodaftryk på skattereformen >> eller læs et resumé af repporten her: Flyer, Grønne fodaftryk på skattereformen >>

I 2010 udgav vi undervisningshæftet Økonomi og Miljø hænger sammen (Download her >>). Primært rettet mod undervisning i gymnasiet, men kan også læses af folk der er interesserede i samspillet.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Demonstration: Stop CETA
Torsdag d. 23. marts 2017 kl. 16.00
Mødested: Foran Udenrigsministeriet
Information >>

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Ons d. 26. april 2017 kl. 14.30 - 17.30
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169
Program >>
Tilmelding >>

Generalforsamling, Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis