Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Grønt Gasvalg

biogasProduktionen af biogas i Danmark er blevet fordoblet siden energiforliget i 2012, og biogas kan i dag anvendes til helt nye funktioner, som f.eks. brændstof i den tunge transport eller som direkte erstatning for fossil naturgas hos forbrugerne.

Rå biogas kan dog ikke anvendes på samme måde som fossil naturgas, fordi biogassen indeholder forureninger som vand og CO2. Tdligere, blev den producerede biogas derfor typisk forbrændt, så den kunne producere varme og el. Men i dag bliver størstedelen af biogasproduktionen opgraderet, dvs. renset for vand, CO2 og andre urenheder, og kan derved distribueres via gasnettet direkte til forbrugerne. Det giver forbrugerne et bæredygtigt alternativ til den fossile naturgas og derudover er det langt mere miljøvenligt at transportere biogassen via gasnettet end at køre den på tankbiler rundt i landet.

De molekyler, som puttes ind i gasnettet bliver naturligvis ikke transporteret direkte fra producent til kunde. Men Energinets certifikatsystem sikrer, at der ikke tages mere gas ud hos kunden som bionaturgas end der bliver puttet bionaturgas ind fra producenten. Herved kan miljøfordelene fra købet af produceret bionaturgas med troværdighed overføres til kunden.

Det betyder med andre ord, at du som forbruger i dag kan vælge et gas-produkt, som har en positiv effekt på miljø og klima. Ved at vælge certificeret biogas er du med til at sikre udbygningen af vedvarende energi.

På denne side kan du læse mere om:

  • Hvem der sælger bionaturgas
  • Hvordan certifikatsystemet sikrer, at der ikke udtages mere gas som bionaturgas end der puttes ind i gasnettet
  • Hvilke typer biogas, som ligger til grund for bionaturgassen
  • Hvilke miljøegenskaber de forskellige typer bionaturgas har

For at sikre, at alle handlere af bionaturgas giver oplysninger om deres produkter på en sammenlignelig måde har en række bionaturgashandlere og en række organisationer og styrelser indgået en frivillig aftale om dette – en såkaldt branchedeklarering – som forpligter selskaberne i forhold til bl.a. markedsføring, dokumentation, CO2-beregning og indgåelse i den frivillige kontrolordning for biogasanlæg.

Herved skabes større gennemsigtighed og troværdighed ved salg af opgraderet biogas via gasnettet i form af bionaturgas. Der er også fælles beregningsprincipper for reduktion af CO2. Det forbedrer til sammen mulighederne for at erstatte fossile brændsler i f.eks. transport og opvarmning med bionaturgas.

Læs mere om formålet med branchedeklareringen for bionaturgas her

Du kan finde hele pdf branchedeklareringen for bionaturgas her (688 KB) .

biogasanlaeg

Læs mere:

Bionaturgas-produkter og forhandlere af bionaturgas

CO2-effekterne ved anvendelse af bionaturgas

Miljøfordele ved forskellige bíonaturgasprodukter

Miljømæssige egenskaber vad forskellige typer af bionaturgas

Certifikaterne fra Energinet sikrer, at der ikke sker dobbelttælling

Ny branchedeklarering giver bedre viden om bionaturgas

Spørgsmål og svar om bionaturgas


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small