Vores arbejde: Landbrug og vand

Mindeord: Uffe Geertsen, Det Økologiske Råds første sekretariatsleder

Uffe Geertsen, som var Det Økologiske Råds første sekretariatsleder, døde søndag.

Uffe var en ildsjæl, som bragte Det Økologiske Råd et stort skridt fremad, i hans tid som vores første sekretariatsleder, 1995-97.
Vi kendte ham som en drivende kraft i den kritiske debat om atomkraft i 70’erne og som en markant stemme i udviklingsdebatten, og han var derfor et oplagt valg, da vi i 1995 – fire år efter vores stiftelse – fik økonomi til at oprette et sekretariat. Uffe drev organisationen på helt andre vilkår end i dag – med et ganske lille sekretariat og med stor vægt på frivillig indsats fra bestyrelse og netværk. Her kunne han trække på sin erfaring som græsrod og højskolelærer, og han var en vigtig grund til, at vi fik slået vores navn fast, med små ressourcer, men højt engagement. Uffe var en god lytter – han kunne på én gang lytte venligt og samtidig forberede en konstruktiv refleksion over det, man havde fremført.
Uffe fortsatte som frivillig i årene efter han forlod posten som sekretariatsleder, hvor han redigerede bøger, som satte klima og energi på dagsordenen. Han lagde også en stor indsats i redaktionsgruppen for vores magasin Global Økologi. Han havde en stor viden og samtidig et blik for vigtigheden af folkeligt engagement. Samtidig holdt han hele tiden fast i, at vores klimadagsorden skulle kombineres med kampen for større global lighed. Så sent som i 2009 udgav han bogen ”Vindkrafteventyret og de globale kriser” på forlaget Klim.
Vi vil savne Uffe som en markant stemme i energi- og klimadebatten, og som et fint menneske i ordets bedste betydning - som det altid var dejligt at mødes med og samarbejde med. Vi prøver fortsat at bygge videre på de spor, han lagde ud. Uffe blev 89 år.

Støt vores arbejde

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt

Shippings fair share

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

GØ 0217 FORSIDE Small