Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Energiforbedringer i sommerhuse

Mens mange boligejere har fokus på helårshusets energiforbrug overses sommerhuset ofte. De ca. 200.000 danske sommerhuse har et stort el-forbrug på ca. 705 mio. kWh årligt. Det er en stigning på over 90 % over de sidste 30 år. Der er heldigvis meget man kan gøre for at spare energi og penge i sit sommerhus.

Men hvordan gør man det rigtigt og hvor er det bedst at starte? Hvordan undgår man bedst og billigst lugtgener og frostskader om vinteren? Hvilke faldgruber er der, og hvordan kan man undgå fejlinvesteringer? Alt dette giver Det Økologiske Råd nu anbefalinger om i hæftet ”Spar penge og energi i dit sommerhus – Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset”. I hæftet gives der anbefalinger om solvarme, solceller, vinternedlukning, ventilation, efterisolering, varmepumper, brændeovne, samt udlejnings- og forsikringsaspekter.

Download hæftet fra vores webshop: ”Spar penge og energi i dit sommerhus – Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset”, 2012

Det Økologiske Råd har udsendt mere end 10.000 hæfter bl.a. i samarbejde med en række af landets store sommerhuskommuner som i stigende grad sætter fokus på området som led i deres klima- og energiindsats. Se omtalen i bladet Teknik & Miljø, juni 2012 ”Sommerhuse kan spare på energi og varme".

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small