Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Belysning og ventilation

Elforbrug til belysning, apparater og ventilation er stigende.

90 procent af vores tid opholder vi os indendørs. Det er derfor vigtigt, at der er et godt indeklima i de bygninger, vi opholder os i. Tilstrækkelig ventilation er en forudsætning for et sundt indeklima. Men enhver ventilation medfører et energiforbrug.

Derfor skal der sættes fokus på hvordan varmetabet fra ventilation kan minimeres, både i nybyggeri hvor der nu er krav til en samlet energiramme i det nye bygningsreglement, og ved renovering af gamle bygninger, hvor ventilation også skal indarbejdes i forbindelse med efterisolering og evt. ændring af de tekniske anlæg.

Belysningen beslaglægger mindst 25 % af bygningens energibehov, da retningslinjer for beregning i BR06 betyder at belysning og andet elforbrug skal ganges med 2,5 og herefter vægtes sammen med øvrige energiforbrug til opvarmning, ventilation, køling mv

Download:  default Anbefalinger for miljøvenlig ventilation i boliger >> (4.53 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small