Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Energineutralt boligbyggeri med BOLIG+

Det Økologiske Råd har sammen med en række andre organisationer været drivkraft i det såkaldte BOLIG+ koncept, der handler om at, der på matriklen skal produceres energi til også at dække beboernes private el-forbrug.

I 2009 blev der gennemført en konkurrence om 60 energineutrale boliger på en grund i Aalborg. Der blev stillet meget høje krav for at fremme miljøoptimering af byggeriet og hermed højne byggeriets kvalitet og byggesektorens konkurrenceevne nationalt og internationalt.

Vinderen, blandt de fem konkurrerende konsortier, blev TEAM+. 

Konkurrencen gav en masse ny viden og var blandt andet medvirkende årsag til, at vi allerede i 2011 fik en lavenergiklasse 2020 i bygningsreglementet.

Desværre blev vinderbyggeriet ikke som planlagt gennemført på grund af ændringerne i konjunkturerne, men der kan alligevel uddrages en masse god viden fra konkurrencen. Denne er samlet i form af en lang række artikler på den nye hjemmeside: www.boligplus.org


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small