Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Grøn indkøbspolitik

Offentlig grøn indkøbspolitik er også et vigtigt virkemiddel, idet den offentlige sektor som storindkøber har mulighed for at påvirke producenterne til at markedsføre mere miljøvenlige varer. Det gælder både stat, regioner og kommuner. Det kræver, at grønne indkøb gennemføres i praksis ude hos de decentrale indkøbere – og ikke blot er en vedtagen politik, der fremvises ved festlige lejligheder. Der skal stilles krav både til indkøb af varer og tjenesteydelser, dvs. kravene skal stilles til f.eks. rengøringsmidler, uanset om der er kommunalt ansatte rengøringsfolk, eller rengøringen er udliciteret.

Det Økologiske Råd har udgivet hæftet Grønne indkøb betaler sig, her kan du læse mere om, hvad man skal være opmærksom på, bl.a. for at overholde EU-kravene til udbud - samt gode erfaringer fra en række kommuner, amter og statsinstitutioner, som i en årrække har stillet miljøkrav til indkøb.

default Læs hæftet: Grønne indkøb betaler sig (2005) >> (629 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small