Magasinet Global Økologi

Vores medlemsmagasin giver indspark til, hvordan vi skaber et bæredygtigt samfund. Bladet manøvrerer gennem en bred palet af emner som plastikforurening, skadelige kemikalier i hverdagen, luftforurening, landbrug samt energi- og klimapolitik og meget mere. Vi leverer reportager, interviews og analyser, går kritisk til værks og finder de gode eksempler på løsninger for at inspirere og skabe engagement. Og så leverer vi viden til dig, så du bedre kan træffe bæredygtige valgt i hverdagen.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd og vores medlemsmagasin Global Økologi har hårdt brug for medlemmer og abonnenter for at skubbe samfundet i den grønne retning.

Så tak for din støtte. Det gør en verden til forskel. 

 GØ 2018 1 FORSIDE udklip

Læs blandt andet disse artikler i sommernummeret 2018:

Kursen er sat mod skov og spåner

Danmark satser på udenlandsk træ som en del af pakken med vedvarende energi for at udfase kul. Men ifølge miljøorganisationer og forskere skader det klimaet og påvirker biodiversiteten i de skove, vi henter det fra. Magasinet Global Økologi ser nærmere på en mudret debat om skov og energi.

Slaget for de vilde bier

Mangel på mad, kombineret med pesticider og sygdom, presser de uundværlige vilde bier og andre bestøvere i en sådan grad, at de risikerer at forsvinde. Derfor er honningbier på naturområder en dårlig idé, siger professor Dave Goulson og stikker til de danske regler for økologisk honning.

Retten til at reparere

Skulle det nu være noget særligt? Ja, siger mobilejere og organisationer i USA og Europa, der lægger sag an mod it-giganterne. I mellemtiden er jeg selv ved at miste tålmodigheden.

En lys fremtid for solcellerne

Fra rumfart og ørkentransport til store markanlæg og danske hustage. Solceller er stadig i rivende udvikling og kan blive afgørende for, at vi bliver uafhængige af kul og olie. Men det kræver, at de placeres de rigtige steder, så solcellerne kan indgå optimalt i vores energisystem.

GØ 2018 1 FORSIDE EDIT

 

Sådan får du magasinet

Du modtager automatisk magasinet som medlem af Det Økologiske Råd.
Bliv medlem her >> 


Læs tidligere numre af Global Økologi

Udgaver af Global Økologi kan læses elektronisk via vores profil på issuu.com. 

Opret en gratis brugerprofil og bliv underrettet automatisk hver gang vi uploader en ny udgave ved at klikke "Follow stack".

 

 knap abonner blue

 

 

Redaktør

Helene Chéret
redaktion@ecocouncil.dk 

GØ LOGO GRA

Grunddesign og layout 
Birgitte Fjord / FJORD : Visuel Kommunikation 
fjord@birgittefjord.dk

Trykkeri 
KLS PurePrint A/S er Cradle to Cradle-certificeret. Global Økologi er dermed 100 pct. bæredygtigt og indeholder ikke skadelige kemikalier eller tærer på jordens ressourcer. Når papiret bliver nedbrudt, indgår det i naturens eget kredsløb. Magasinet Magasinet er trykt på 150/120g PurePrint.

Idéer
Har du idéer til artikler, debatindlæg eller temaer, så hører vi gerne fra dig. Kontakt redaktøren.

Magasinet udkommer 2 gange om året. 

Annoncer
Vil I nå en dedikeret målgruppe, som er interesserede i miljø, klima og natur? Så kunne det være en idé at annoncere i vores magasin. Kontakt os på: info@ecocouncil.dk. 
Annoncepriser efter aftale.

Fremtidens miljø skabes i dag
Miljøorganisationen Det Økologiske Råd arbejder med en bred palet af emner som plastikforurening, skadelige kemikalier, luftforurening, landbrug samt energi- og klimapolitik. Vi går politisk til værks bag kulisserne på Christiansborg og i Bruxelles for at skubbe til omstillingen af samfundet. Og så leverer vi viden til dig, så du bedre kan træffe bæredygtige valg i dagligdagen. Samtidig er vi en medlemsorganisation, der har hårdt brug for medlemmer for at skubbe samfundet i en grønnere retning. Så tak for din støtte. Det gør en verden til forskel.