Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Fremtidens landbrug

Fremtidens landbrug: Hvordan ser landbruget ud i 2050?

Det Økologiske Råd samarbejder med forskningsinstitutioner ved Københavns og Århus Universet om et videns – og formidlingsprojektet, Fremtidens Landbrug. Sammen med forskere fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (KU) og Institut for Agrarøkologi (AAU) skal en gruppe medarbejdere i Det Økologiske Råd søge at udvikle en række scenearier for en bæredygtig udvikling af landbruget frem mod 2050. Projektet løber over tre år fra 2012 til 2015 og er støttet af Veluxfonden.

Formålet med Fremtidens Landbrug er at bidrage med nye visioner og mål for landbruget i Danmark frem mod 2050. I projektet bliver der udarbejdet en række konkrete forslag til, hvordan landbruget i fremtiden kan udvikle sig til på én gang at imødekomme behovet for produktivitet og samtidig udvikle sig i en miljømæssigt bæredygtig retning, så produktionens negative effekter på klima, natur og miljø bliver minimeret. Projektet skal inspirere landmænd og andre borgere, forskere, studerende, organisationer og beslutningstagere til at tage aktivt del i debatten om landbrugets rolle i fremtiden.

For at kvalificere debatten opstiller Fremtidens Landbrug fire realistiske, faktabaserede fremtidsscenarier, der kan fungere som oplæg til diskussion. Dertil kommer et ”business as usual scenarie” som bygger på fremskrivninger. Forskerne og fagmedarbejderne i projektet producerer desuden analyser, beslutningsforslag og videnskabelige artikler til anerkendte fagtidsskrifter, og i løbet af 2014 vil der blive afholdt en række debatarrangementer om landbrugets udviklingsmuligheder.

I forbindelse med projektet Fremtidens Landbrug bliver der desuden fremstillet et interaktivt undervisningsmateriale, som kan indgå i undervisningen på ungdomsuddannelserne for de 16-19 årige og på landbrugsskolerne. 

Læs mere om projektet på www.fremtidenslandbrug.dk

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small