"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Fremtidens landbrug

Fremtidens landbrug: Hvordan ser landbruget ud i 2050?

Det Økologiske Råd samarbejder med forskningsinstitutioner ved Københavns og Århus Universet om et videns – og formidlingsprojektet, Fremtidens Landbrug. Sammen med forskere fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (KU) og Institut for Agrarøkologi (AAU) skal en gruppe medarbejdere i Det Økologiske Råd søge at udvikle en række scenearier for en bæredygtig udvikling af landbruget frem mod 2050. Projektet løber over tre år fra 2012 til 2015 og er støttet af Veluxfonden.

Formålet med Fremtidens Landbrug er at bidrage med nye visioner og mål for landbruget i Danmark frem mod 2050. I projektet bliver der udarbejdet en række konkrete forslag til, hvordan landbruget i fremtiden kan udvikle sig til på én gang at imødekomme behovet for produktivitet og samtidig udvikle sig i en miljømæssigt bæredygtig retning, så produktionens negative effekter på klima, natur og miljø bliver minimeret. Projektet skal inspirere landmænd og andre borgere, forskere, studerende, organisationer og beslutningstagere til at tage aktivt del i debatten om landbrugets rolle i fremtiden.

For at kvalificere debatten opstiller Fremtidens Landbrug fire realistiske, faktabaserede fremtidsscenarier, der kan fungere som oplæg til diskussion. Dertil kommer et ”business as usual scenarie” som bygger på fremskrivninger. Forskerne og fagmedarbejderne i projektet producerer desuden analyser, beslutningsforslag og videnskabelige artikler til anerkendte fagtidsskrifter, og i løbet af 2014 vil der blive afholdt en række debatarrangementer om landbrugets udviklingsmuligheder.

I forbindelse med projektet Fremtidens Landbrug bliver der desuden fremstillet et interaktivt undervisningsmateriale, som kan indgå i undervisningen på ungdomsuddannelserne for de 16-19 årige og på landbrugsskolerne. 

Læs mere om projektet på www.fremtidenslandbrug.dk

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small