Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyeste artikler og pressemeddelelser

Renere og mere sikre lastbiler på vej

EU-kommissionen har i dag foreslået at indføre effektivitetskrav for lastbiler, således at nye lastbiler i 2025 skal bruge 15 procent mindre brændstof end i dag, og dermed også udlede mindre CO2. Det vækker glæde hos miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

To miljø- og fødevareministre er allerede gledet i fagligheden

Esben Lunde Larsens afgang, som Miljø- og fødevareminister, må ses som et symptom på en regering, der behandler fagligheden og miljøinteresserne stedmoderligt til fordel for kortsigtede erhvervsinteresser. Vi opfordrer nyudnævnte Jakob Ellemann-Jensen til at gøre det anderledes.

Portrætinterview: Christian Ege

Han blev vækket af 70’ernes miljøbevægelse og har siden viet sit liv til klimaet og miljøet. Hans grønne hjertebarn blev bragt tæt på økonomisk ruin af Anders Fogh Rasmussen. Han har bekæmpet Bjørn Lomborg – og med egne ord vundet. Efter mere end to årtier stopper ildsjælen Christian Ege som leder af Det Økologiske Råd.

Vil regeringen halvere tempoet for havvindudbygning?

I går præsenterede regeringen sine planer for havvind i det kommende energiudspil. Bag de store armbevægelser og flotte ord gemmer der sig desværre noget, der ligner en halvering af udbygningen af havvind, hvis udspillet holdes op mod energiaftalen fra 2012.

Opråb til energipolitikerne - Styrk energispareindsatsen

Regeringen vil i sit udspil til det kommende energiforlig formentlig kun afsætte et langt mindre beløb end hidtil på Finansloven til en energibesparelsespulje. Og regeringen vil helt fjerne tilskudsmuligheder til energibesparelser i bygninger. En sådan voldsom nedskæring af den danske succesrige indsats for energieffektivisering vil have en masse negative effekter.

Ny klimaaftale for skibsfarten

FNs søfartsorganisation, IMO har i dag besluttet at CO2-udledningen som minimum skal halveres frem mod 2050. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er glad for at der er indgået en aftale, men ked af ambitionsniveauet.  


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small