"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Nyeste artikler og pressemeddelelser

Massiv forurening fra krydstogtskibe

Krydstogtskibene i Københavns Havn forurener luften på havnefronten og i de beboede områder i bydelen. Derfor anbefaler Det Økologiske Råd at Københavns Kommune og havnen i samarbejde etablerer landstrøm og kræver, at skibene tilkobles denne når de ligger til kaj.

En undersøgelse af luftkvaliteten på Langelinie og Oceankaj i København viser, at der på givne tidspunkter er mere forurening på Langelinie end på H. C. Andersens Boulevard. Men til trods for, at et enkelt krydstogtskib på åbent hav udleder flere partikler om dagen end al biltrafikken i København, er det fortsat tilladt for skibene at fyre med bunkerolie når de ligger til kaj i Københavns havn. Bunkerolie er netop kendt for at udlede massive mængder partikler ved afbrænding og indeholder et højt indhold af sod og tjærestoffer. Desuden er de klassificeret som kræftfremkaldende.

Det Økologiske Råd vil have gjort noget ved miljøproblemet og har med støtte fra Østerbro Lokaludvalg og ClimateWorks Foundation målt forureningen i havnen.

 ”Forureningen er ekstrem, da skibene fungerer som eget kraftværk, som hele tiden leverer varmt vand, elektricitet m.v. til passagererne.”

Det Økologiske Råd anbefaler, at der hurtigst muligt etableres landstrømanlæg ved den mest anvendte del af krydstogtkajen.

Læs mere om målinger og anbefalinger til at løse miljøproblemet i denne rapport: pdf Luftforurening med partikler fra krydstogtskibe på Østerbro (1.44 MB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small