Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Klimaretssag rammer EU-domstolen

En række familier trækker EU i retten for at tillade et for højt niveau af CO2-udledninger og dermed ikke beskytte borgerne mod klimaforandringer. En stor koalition af både danske og internationale miljøorganisationer bakker op om familierne, og Det Økologiske Råd er koordinator for indsatsen i Norden.

Det drejer sig om i alt ti familier og en samisk ungdomsorganisation fra otte lande, og de lægger sammen an mod Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd ved EU-Domstolen.

EU har sat et mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2030 i forhold til 1990. Det er ifølge anklagen utilstrækkeligt set i lyset af det akutte behov for at forhindre alvorlige klimaforandringer – og er ikke nok til at beskytte borgernes fundamentale rettigheder til liv, sundhed, beskæftigelse og ejendom.

Familierne bliver bakket op af en stor koalition af klima- og miljøorganisationer samlet under Climate Action Network, heriblandt miljøorganisationerne Det Økologiske Råd, Greenpeace og Danmarks Naturfredningsforening.

Læs vores pdf pressemeddelelse her (281 KB) .

Find alt om sagen People’s Climate Case på:  www.peoplesclimatecase.caneurope.org

LOGO PCC EDIT

#PeoplesClimateCase


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small