Kemikalier

Artikler | Publikationer | Medarbejdere |

Det Økologiske Råd arbejder for at mindske påvirkning af mennesker og miljøs fra skadelige kemikalier. Vi arbejder for, via lovgivning, bevidstgørelse og afgifter, at reducere anvendelsen af farlige kemiske stoffer. Særligt følger vi den europæiske kemikalielovgivning REACH. Udviklingen indenfor miljømærkerne Svanen og Blomsten har også vores opmærksomhed. Vi har løbende skiftende projekt-temaer, hvor vi sætter særligt fokus på et emne som f.eks. problemstillingen ved mikroplast i havmiljøet eller børns udsættelse for kemikalier i deres hverdag.

Vi arbejder med følgende projekter

Indeklima i daginstitutioner
Støttet af midler fra Realdania. Projektet løber frem til 1/10 2018
pdf Bedre indeklima i daginstitutioner (828 KB)

Et Plastfrit Hav

Projektet er et projektsamarbejde med Plastic Change og Plastindustrien.  Støttet af midler fra VELUX/VILLUM FONDENE. projektet løber frem til 31/12 2018

Læs mere >>

En national politik mod plastikforurening
Det Økologiske Råd har sammen med Plastic Change og Danmarks Naturfredningsforening lavet dette katalog med input til den nationale plasthandlingsplan.
pdf Input til en national plasthandlingsplan (katalog, febr 2018) >> (13.52 MB)

Som en opfølgning til vores katalog med input til den nationale plasthandlingsplan, er vi i samarbejde med Plastindustrien kommet til enighed om en række indsatsområder, som vi alle mener er vigtige at få med i plasthandlingsplanen: pdf Input til national plasthandlingsplan (indsatsområder, april 2018) (1.37 MB)

Vi arbejder sammen med Plastic Change og Danmarks Naturfredningsforening for at få en national politik mod plastikforurening.
pdf Læs vores fælles oplæg (dec 2016) >> (428 KB)  

Oplysning og debat om EU's Kemikaliepolitik pdf
(370 KB)
Støttet af midler fra Europa-Nævnet. Projektet løber frem til 31/12 2020
pdf Læs mere >> (370 KB)

Reparation og cirkulær økonomi
Støttet af midler fra Nordisk Ministerråd. Projektet løber frem til 1/10 2018


Andre emner inden for kemikalieområdet (tidl. projekter)