Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Global Økologi 2006

Vejen ud af drivhuset

TEMA: Langt de fleste er enige – vi skal gøre noget for at begrænse den globale opvarmning. I dette tema går vi bag, ser på følgerne, stiller vi skarpt på løsninger og stiller ubekvemme spørgsmål. For kan problemet alene løses ad teknisk vej?  Eller skal vi ændre radikalt på de fysiske strukturer? Og hvad koster det at reducere klimagasserne? Vi kigger naturligvis også på Danmark. Når vi at opfylde vore Kyoto mål? Og går vi foran med et godt eksempel?

 

November 2006 nr. 4 13. årg.

Download: default 0604 Helebladet (1.4 MB) (1.40 MB)

Går du også over til økologi?

TEMA: Salget af økologiske varer har i år slået alle rekorder. Er det fordi supermarkederne kan tilbyde flere øko-varer end tidligere, er danskerne begyndt at ”stemme” med indkøbskurven i hånden – eller er ø-indkøb i det offentlige der slår igennem? Økologi er grundpillen i en bæredygtig udvikling, vi ved at varerne er sundere og miljøet får det bedre – men kan økologi også mætte verdens fattige? Læs mere i tema.

 

September 2006 nr. 3 13. årg.

Download: default 0603 Helebladet (2 MB) (2.00 MB)

Arter til tælling...

TEMA: I det spæde forår får man for alvor øjnene op for alverdens dyre- og plantearter, svalerne ankommer fra Sydafrika, humlebierne summer og hveden sås på markerne.

Biodiversitet eller biologisk mangfoldighed defineres generelt som antallet af dyre og plantearter.

Selvom vi ikke har præcise målinger for de seneste hundrede år, så er der næppe tvivl om at biodiversiteten er gået tilbage. Ikke bare herhjemme, men i hele verden. Og den udvikling skal vendes. På verdensplan arbejder FN med at reducere tabet af biodiversitet inden 2010, mens EU har valgt en endnu skrappere kurs: tabet af biodiversitet skal standses inden 2010. Hvordan det går med dette arbejde kan du læse om her i bladet.

Maj 2006 nr. 2 13. årg.

Download hele bladet: default 0602_helebladet (4.15 MB) (4.15 MB)

Kemikalier – fest eller fordærv? ...

TEMA: Friske farver og fabrikerede smage. Tøj, duft på dåse, plastikmøbler, legetøj og maskiner. Vi kan få det, som vi vil i dag med det væld af forskellige kemiske processer, der er mulige. Hurra for friheden og de mange teknologiske fremskridt, men medaljen har en ukendt bagside.

Der findes i dag mere end 100.000 kemiske stoffer, som vi kun har ringe kendskab til. Vi ved, at antallet af stoffer også i de kommende år vil vokse. Vi ved, at de allerfarligste kan nedsætte vores frugtbarhed, forårsage kræft, og hormonforstyrrelser og samtidig forurener vores omgivende miljø.

Hvordan får vi styr på de farligste og de ukendte stoffer?

EU har prisværdigt kastet sig ud i dette projekt. I syv år har de arbejdet på kemireformen REACH. I tema-fokus kan du læse om hvordan dette arbejde skrider frem, om hvorfor Danmark fører en kemikaliesag mod EU, og hvordan firmaer frivilligt bidrager til at løse kemikalie-kaoset.

Februar 2006 nr. 1 13. årg.

Download: default 0601 Helebladet (4.43 MB) (4.43 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small