Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Global Økologi 2007

Nye veje for fremtidens trafik?

TEMA: I december kommer Infrastrukturkommissionen med deres bud til hvordan fremtidens trafikale udfordringer skal løses. Og det ser ud til at blive ’business as usual’ – dvs. flere motorveje. Det er ikke vejen frem, hvis vi både skal have et højmobilt og miljøvenligt samfund. Trafikforskere og Det Økologiske Råd har flere bud på, hvordan den opgave kan løses. Det kan du læse mere om i trafiktemaet. Vi har også gjort plads til at hylde en fødselar: EU er fyldt 50 år i år. Vi ser på hvordan, EU har taklet miljøet gennem tiderne.

December 2007 nr. 4 14. årg.

Download: 0704 Helebladet (3.64 MB)

Energi- og klima – holder løfterne?

TEMA:I 2006 siden deklarerede statsminister Anders Fogh Rasmussen en omlægning af den danske energiforsyning væk fra fossile brændstoffer. Hvordan er det gået? Global Økologi ridser hovedpunkterne op i en endnu ikke vedtaget dansk energistrategi. Vi spørger om hvorvidt øgede bevilliger til energiforskning har givet et løft. Hvorfor vi trods løfter, stadig ikke opstiller nok vindmøller. Vi besøger danske kommuner med store visioner på energiområdet og afslutter med ´en tur til EU’ – Kan EU opfylde de ambitiøse krav og vil de?

September 2007 nr. 3 14. årg.

Download: 0703 Helebladet (1.92 MB)

'Nano' - En teknologisk tsunami

TEMA: 243 nanoprodukter har Miljøstyrelsen identificeret på det danske marked. At fremtiden vil byde på flere tvivler de færreste på. Perspektiverne for nanoteknologien er enorme og omfatter stort set alle områder i vores samfund. Vi stiller skarpt på forskernes arbejde – hvordan er det muligt på nanoskala at designe helt nye stoffer? Hvordan arbejder de konkret med at risikovurdere nanomaterialer? Er ’nano’ farligt - og hvilke etiske spørgsmål er væsentlige at stille til nanoteknologien?

Maj 2007 nr. 2 14. årg.

Download: 0702 Helebladet (2.26 MB)

Handel – vejen til retfærdighed?

TEMA: Global Økologi sætter i dette nummer fokus på frihandel og fairtrade – gør det en forskel i u-lande?

Vi følger op på Når tilbud dræber - hvad har virksomhederne gjort, og hvordan sikrer de god etik i fremtiden? Vi dykker ned i fairtrade-bevægelsens historie. Bliver missionen om at bekæmpe fattigdom opfyldt. Vi ser på fattige bønders muligheder for gennem WTO at få forbedret konkurrencen i forholdet til rige landes bønder. Og vi kigger på området for etiske investeringer.

Global Økologi har lavet en e-mailrundspørge til danske banker og pensionsselskaber. Tilsyneladende har etiske investeringer kun ringe interesse. Læs mere i temaet.

Februar 2007 nr. 1 14. årg.

Download: 0701 Helebladet (2.51 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Konference: 2020 global sulphur challenge
Afholdt d. 21. marts, Hotel Hilton, København

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis