Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Global Økologi 2008

Farligt elektronikaffald

TEMA: I 2006 blev der på verdensplan solgt 63 millioner spillekonsoller og 230 millioner computere! En succes med en bagside. Produkterne indeholder farlige stoffer, som kan forurene vores miljø, og de mennesker der arbejder med at fremstille og bortskaffe de udtjente elprodukter. I dette tema ser vi nærmere på de led der skal føre til bedre håndtering af elskrot. Vi tager også et kig ud i fremtiden – for et nyt miljøparadigme – Cradle to Cradle, kan revolutionere håndteringen af elprodukter. Det handler om at designe med hele livscyklussen for øje. Og omstillingen er gået i gang.

December 2008 nr. 4 15. årg.

Download: 0804 Helebladet (3.31 MB)

Overbefolkning - en klimatrussel

TEMA: Vi er i dag over 6,7 milliarder mennesker. For hundrede år siden var vi cirka 1,5 milliarder mennesker på jorden. Er det et problem, der truer vores overlevelse? Det ser vi nærmere på i dette nummer, hvor du kan bl.a. kan læse om, hvorfor vi europæere bærer en stor del af skylden for den høje befolkningsvækst i Syd. Du får analyser og baggrund om den seneste demografiske udvikling og verdens globale fodaftryk. Og vi stiller skarpt på befolkningspolitik. To barn per kvinde? Uddannelse? Teknologioverførsel? Hvad mener politikeren, interesseorganisationen og forskeren?

Oktober 2008 nr. 3 15. årg.

Download: 0803 Helebladet (3.94 MB)

Viden vender verden

TEMA: FN har udnævnt 2005 til 2014 til tiåret, hvor bæredygtig udvikling skal på skemaet i alle uddannelser. Hvordan det står til med den proces, ser vi nærmere på i dette nummer.
Læs om hvad begrebet bæredygtig udvikling dækker over, og hvordan det evt. kan integreres i undervisningen. Hør nærmere om vilkårene for forskningen i bæredygtig udvikling og tag med på tur til Yale og Københavns Universitet, hvor studerende har sat bæredygtighed på dagsordenen.
Vi ser også nærmere på regeringens udkast til en strategi for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling. Kan den, der kommer en tredjedel inde i FNs tiår, sætte skub i processen eller er det business as usual?

Juni 2008 nr. 2 15. årg.

Download: 0802 Hele Bladet (2.2 MB)

Moderne byer er da bæredygtige?

TEMA: Bæredygtighed handler ikke om at begrænse folks valgmuligheder, eller om at gøre livet sværere. Det handler om at gøre livet bedre. Bæredygtige bydannelser med energi- og miljøvenlige byggematerialer, styrket kollektiv trafik og et større islæt af grønne områder, gavner ikke kun miljøet, det er også godt for din velvære. Vi sætter i temaet denne gang fokus på bæredygtige byer. Læs og få inspiration – der er flotte eksempler fra udlandet, men også gode, mindre projekter i Danmark.
Udenfor temaet, er vi taget så langt væk som Kasakhstan, her er bæredygtighed nok en ’by i Rusland’, men ikke desto mindre, så er det lykkedes miljøforkæmperne at få miljøet med helt til tops i politik.

Februar 2008 nr. 1 15. årg.

Download: 0801 Helebladet (4.75 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Konference: 2020 global sulphur challenge
Afholdt d. 21. marts, Hotel Hilton, København

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis