Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Global Økologi 2008

Farligt elektronikaffald

TEMA: I 2006 blev der på verdensplan solgt 63 millioner spillekonsoller og 230 millioner computere! En succes med en bagside. Produkterne indeholder farlige stoffer, som kan forurene vores miljø, og de mennesker der arbejder med at fremstille og bortskaffe de udtjente elprodukter. I dette tema ser vi nærmere på de led der skal føre til bedre håndtering af elskrot. Vi tager også et kig ud i fremtiden – for et nyt miljøparadigme – Cradle to Cradle, kan revolutionere håndteringen af elprodukter. Det handler om at designe med hele livscyklussen for øje. Og omstillingen er gået i gang.

December 2008 nr. 4 15. årg.

Download: default 0804 Helebladet (3.31 MB) (3.31 MB)

Overbefolkning - en klimatrussel

TEMA: Vi er i dag over 6,7 milliarder mennesker. For hundrede år siden var vi cirka 1,5 milliarder mennesker på jorden. Er det et problem, der truer vores overlevelse? Det ser vi nærmere på i dette nummer, hvor du kan bl.a. kan læse om, hvorfor vi europæere bærer en stor del af skylden for den høje befolkningsvækst i Syd. Du får analyser og baggrund om den seneste demografiske udvikling og verdens globale fodaftryk. Og vi stiller skarpt på befolkningspolitik. To barn per kvinde? Uddannelse? Teknologioverførsel? Hvad mener politikeren, interesseorganisationen og forskeren?

Oktober 2008 nr. 3 15. årg.

Download: default 0803 Helebladet (3.94 MB) (3.94 MB)

Viden vender verden

TEMA: FN har udnævnt 2005 til 2014 til tiåret, hvor bæredygtig udvikling skal på skemaet i alle uddannelser. Hvordan det står til med den proces, ser vi nærmere på i dette nummer.
Læs om hvad begrebet bæredygtig udvikling dækker over, og hvordan det evt. kan integreres i undervisningen. Hør nærmere om vilkårene for forskningen i bæredygtig udvikling og tag med på tur til Yale og Københavns Universitet, hvor studerende har sat bæredygtighed på dagsordenen.
Vi ser også nærmere på regeringens udkast til en strategi for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling. Kan den, der kommer en tredjedel inde i FNs tiår, sætte skub i processen eller er det business as usual?

Juni 2008 nr. 2 15. årg.

Download: default 0802 Hele Bladet (2.2 MB) (2.20 MB)

Moderne byer er da bæredygtige?

TEMA: Bæredygtighed handler ikke om at begrænse folks valgmuligheder, eller om at gøre livet sværere. Det handler om at gøre livet bedre. Bæredygtige bydannelser med energi- og miljøvenlige byggematerialer, styrket kollektiv trafik og et større islæt af grønne områder, gavner ikke kun miljøet, det er også godt for din velvære. Vi sætter i temaet denne gang fokus på bæredygtige byer. Læs og få inspiration – der er flotte eksempler fra udlandet, men også gode, mindre projekter i Danmark.
Udenfor temaet, er vi taget så langt væk som Kasakhstan, her er bæredygtighed nok en ’by i Rusland’, men ikke desto mindre, så er det lykkedes miljøforkæmperne at få miljøet med helt til tops i politik.

Februar 2008 nr. 1 15. årg.

Download: default 0801 Helebladet (4.75 MB) (4.75 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small