Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Global Økologi 2009

Klima for fremtiden

TEMA: Global Økologi sætter i dette årets sidste nummer – fokus på COP15. Vi har ingen intentioner om at spå om, hvorvidt udfaldet bliver positivt nok, men vi vil gerne bidrage med nuancering af og viden om de mange områder, der er i spil i klimadebatten. Derfor kan du læse en dybdegående analyse af, hvad der sker når klimaet bliver til sikkerhedspolitik. Vi rapporterer direkte fra efterårets afsluttede klimamøder, og vi stiller skarpt på klimaetik. Hvordan fordeler vi byrder og rettigheder? Vi har naturligvis også kigget nærmere på Danmarks indsats. Hvor gode er vi egentlig til det med klimaet? Læs mere og få svaret i temaet s. 8.

September 2009 nr. 4 16 .årg.


Download: default 0904 Hele Bladet (3.42 MB) (3.42 MB)

 

Grib chancen - planlæg klimavenligt

TEMA: Kommunalvalget d. 17 nov. er en kærkommen anledning til at sætte fokus på og ruske op i kommunernes energi- og klimaplanlægning. Det har vi valgt at gøre i dette nummer. Kan det få afgørende betydning for kommunernes energiindsats, at anlægsloftet i juni blev ophævet? Og hvor skal kommunerne sætte ind med en klimaplan? Det Økologiske Råd har flere anbefalinger.  Vi kigger også på elbiler og klimavenlig mad i kommunerne, og fire kommuner får selv ordet og fortæller om egne klima og energiinitiativer.
Vi løfter også blikket mod regionerne og spørg` hvordan det står til med hospitalernes og universiteternes klimaindsats.

September 2009 nr. 3 16. årg.

Download: default 0903 Hele Bladet (3.49 MB) (3.49 MB)

Green New Deal

Tema: Kriser rummer også muligheder. Green New Deal er netop en mulighed for gennem  offentlige hjælpepakker at satse på grøn teknologi og derved både skabe millioner af nye grønne jobs og gøre godt på klimakontoen, samtidig med at finanskrisen afhjælpes. Men har vi fået en Green New Deal? Det ser vi nærmere på her, hvor vi også går tæt på Kinas nye grønne eventyr og på bæredygtige investeringer generelt. Det sidste er ikke kun en mulighed. Det kan gøres med positive afkast…. Læs mere i temaet.

Juni 2009 nr. 2 16. årg.

Download: default 0902 Hele Bladet (6.09 MB) (6.09 MB)

Grøn skat – grønt miljø

TEMA: Indførsel af grønne skatter motiverer virksomheder til at spare på energien og udvikle mere energirigtig teknologi, og det skaber nye jobs, viser undersøgelser fra europæiske lande. Jobskabelsen virker dog kun, hvis der samtidig gives lettelser på indkomstskatten. I dette nummer ser vi nærmere på en skattereform med grønne aftryk – er regeringen og Skattekommissionens udspil ambitiøst nok? Hjælper det på CO2-udsplippet, når regeringen vælger at lade elafgifterne stige? Hvad mener Det Økologiske Råd? Læs mere i temaet.

Marts 2009 nr. 1 16. årg.

Download: default 0901 Hele Bladet (4.02 MB) (4.02 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small