Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Global Økologi 2011

Dansk EU-formandskab: Vækst med grønt fortegn?

TEMA: Dansk EU-formandskab: Vækst med grønt fortegn?

Sidst Danmark varetog EU-formandskabet i 2002 – blev der banet vej for den historiske Østudvidelse med optagelse af ti nye kandidatlande. Succesen tilskrives især forberedelse, målrettethed og godt håndelag. Fra start af var der fem klare målsætninger – visionen om ét Europa - udvidelsen var hovedopgaven. Bæredygtig udvikling var et andet prioriteret mål, hvor bl.a. liberaliseringen af EU’s el – og gasmarkeder blev forhandlet på plads.

Når Danmark overtager igen EU-formandskabet 1. januar 2011, vil fokus især være på den finansielle og økonomiske krise og mulighederne for at skabe ny vækst. Global Økologi ser i dette tema nærmere på mulighederne for at sætte en grøn dagsorden. For oplagt vil det være, at sætte ambitiøse mål på klima- og miljøområdet, som både kan føre til mindre forbrug af energi, øget konkurrenceevne, bedre klima og flere grønne jobs. Men er det en reel mulighed?

September nr. 3, 18. årgang

Download bladet: default 1103_hele_bladet (5.46 MB) (5.46 MB)

Nye toner i dansk klimapolitik!

Temanummer af Global Økologi

TEMA: Realitytjeck på lavenergibyggeri: Hvorfor skal det være så svært? Små virksomheder - store energibesparelser. Energirigtige produkter i EU: Fra glødepærer til lavenergipærer. Analyser og kommentarer til regeringens nye energi- og klimapolitik m.m.

December nr. 4, 18. årgang

Download hele bladet her default 1104_goe_hele_bladet (5.42 MB) (5.42 MB)

Et grønt Danmark – hvornår?

TEMA: I dette nummer af Global Økologi har vi valgt at sætte fokus på ”Et grønt Danmark”. Vi har bl.a. spurgt klima-energi- og miljøordførere fra de forskellige partier, hvordan de vil sikre, at vi overholder EU’s luftkvalitetskrav, om de vil støtte elbiler økonomisk, og om de vil være med til at begrænse den skadelige flytrafik. Du kan også læse reaktioner og kommentar til hvad en ny regering skal tage fat på. Selvom Danmark på mange måder har været ”den grønne duks”, så har vi til forskel fra andre lande i Europa ikke noget grønt parti. Hvorfor kan du læse mere om i bladet. Ligesom du kan blive opdateret på virksomheder og bæredygtighed, støj og 25 året for Tjernobyl.

Global Økologis rundspørge 13 spørgsmål om energi og klima. Læs alle besvarelser her: default 0111_uddybende_resultater (121.62 kB) (121 KB)

Marts nr. 1, 18. årgang

Download bladet:  default 1101_hele_bladet (5.28 MB) (5.28 MB)

Den nye urbanitet

TEMA: Jordens befolkning vokser, og langt den største tilvækst sker i byerne. Omkring 60 procent af verdens befolkning, som i dag er lige under syv milliarder mennesker, bor i byerne. Den udvikling vil kun forstærkes i fremtiden. I 2050 forventes 80 procent af verdens befolkning at bo i byer, og til den tid vil vi formodentlig være omkring ni milliarder mennesker på jorden.

Hvordan finder så mange mennesker, på så lidt plads ud af både at transportere sig og bo bæredygtigt? Det har vi kigget nærmere på i dette nummer af Global Økologi, for selvom storbyer i dag er ”økologiske monstre” med et 2011-09-08kæmpe forbrug af råstoffer og areal og tilhørende udledninger af spildevand og affaldsbjerge – så er de med deres sociale- og økologiske epicentre også pionerer for forandringer

Juni nr. 2, 18. årgang

Download bladet: default 1102_goe_helebladet (5.64 MB) (5.64 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small