Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Skibsfart

Selv om miljøkravene til international skibsfart er strammet de seneste år, er skibsfart forsat en vigtig kilde til sundhedsskadelig luftforurening. Over 500 danskere dør årligt grundet luftforureningen fra skibsfart. Østersøen og Nordsøen er såkaldte lavemissionsområder, men selv her må skibenes bunkerolie forsat indeholde 100 gange mere svovl end vejdiesel. Vi har i mange år arbejdet målrettet på at reducere luftforurening fra skibsfart via internationalt samarbejde i EU og FN (IMO). Vi arbejder tæt sammen med de danske myndigheder og maritime organisationer på at stramme miljøkravene til skibsfart og sikre, at de besluttede miljøkrav håndhæves. Lokalt i danske havne har vi forestået en række luftskvalitetsmålinger for at kvantificere og dokumentere den lokale forurening.

Vi arbejder på at forbyde tung bunkerolie i Arktis. Der er allerede forbud mod tung bunkerolie i Antarktis, og et sådan forbud i Arktis vil reducere naturødelæggelser ved oliespild og reducere den mængde sodpartikler (black carbon), der afsættes på isen og accelererer isafsmeltningen. Læs mere om Black carbon og se vores internationale projekthjemmeside her: www.hfofreearctic.org/da/front-page-danish

Vores arbejde dækker både luftkvalitetsmålinger, rådgivningsarbejde for beslutningstagere og kommuner samt information om skibsfartens miljøproblemer via publikationer, foldere, artikler og oplæg.

Det Økologiske Råds arbejde med at reducere luftforureningen fra skibsfart finansieres via Den Danske Maritime Fond, Climate Works Foundation og European Climate Foundation.

Kontaktperson:
Seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen, tlf. 22 81 10 27 / karp@env.dtu.dk

Yderligere information:
Publikation (2018): Renere skibsfart

Rapport (nov 2017):  pdf Luftforurening med partikler fra krydstogtskibe (1.44 MB)

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small