"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Nyeste artikler og pressemeddelelser

Nye bilafgifter sænker ikke CO2-udledningen

Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om nye bilafgifter får en blandet modtagelse af miljøorganisationen Det Økologiske Råd. Især kritiserer organisationen, at aftalen ikke sænker CO2-udledningen fra transport og stadig favoriserer diesel-biler.

Der kan være mikroplastik i dit drikkevand

Forskere har fundet bittesmå stykker plastik i en række vandprøver i København og Nordsjælland. Ministeren vil nu have undersøgt, om problemet er gældende i drikkevand over hele landet.

Ny branchedeklarering giver bedre viden om bionaturgas

Det bliver nu lettere for forbrugerne at forstå, hvad deres gasprodukt gør for miljøet og klimaeffekten ved brug af bionaturgas. En række centrale aktører har udarbejdet en branchedeklarering for bionaturgas for at skabe gennemsigtighed og troværdighed ved salg af opgraderet biogas via gasnettet i form af bionaturgas.

Energiforlig i et vadested

Dansk Energipolitik står i et vadested. På den ene side gælder fortidens økonomiske regulering af et fossilt baseret energisystem. På den anden side står fremtidens behov for intelligente rammebetingelser, som på en omkostningseffektiv måde understøtter et energisystem baseret på effektivt energiforbrug, brændselsfri vedvarende energikilder og elektrificering.

Fund af plastfibre i drikkevand kræver mere dansk forskning

Et amerikansk studie har fundet plastfibre i drikkevand i flere lande verden over. Problemets omfang i Danmark er dog ukendt. Vi har brug for at afsætte flere midler til dansk forskning på området, lyder det samstemmende fra industri og NGO’er.

Reduceret elafgift til varmepumper

pdf Notat: Reduceret elafgift til varmepumper (636 KB)

Resumé
Dette notat beskriver forslag om differentieret elafgift, i form af lavere afgift på el til ejere af varmepumper / elbaseret varme.
Klimarådet har foreslået lavere afgift på al el til elbaseret varme, dvs. både varmepumper og traditionel elvarme, mens Det Økologiske Råd kun foreslår det til varmepumper, da traditionel elvarme er udtryk for ressourcespild. Klimarådets forslag kan gennemføres umiddelbart, idet der allerede eksisterer sådan en differentiering, som blev indført ifm. en finanslovsaftale under Thorning-regeringen. Siden har der været en lavere afgiftssats for elforbrug over et vist niveau, for ejere af varmepumper eller elvarme.
Forslaget er også gennemførligt, men kræver en ny registrering, da BBR er upræcist ift. at skelne mellem ejere af varmepumpe og gammeldags elvarme.
Skulle valget stå mellem Klimarådets forslag og en sænkning af elafgiften helt generelt, foretrækker Det Økologiske Råd klart det første, idet en generel sænkning samtidig helt generelt vil medføre forringet incitament til elbesparelser og dermed øget spild af el.

Begræns brændefyring med en partikelafgift

Private brændeovne, halmfyr og træpillefyr står for over halvdelen af Danmarks partikelforurening, og brug af biomasse spiller en uholdbar rolle i omlægningen til vedvarende energi. Derfor mener Det Økologiske Råd at vi bør indføre en partikelafgift. 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Debatarrangement om europæisk energipolitik
Tid: 28. sep. 2017, kl 13-15
Sted: Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg
Læs mere 
Tilmeld dig her

Shipping’s fair share
Tid: 22. nov 2017, kl 9.00-16.30
Sted: Clarion Hotel , CPH
Læs mere her

Konference: Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2017, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17