Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Fremtidens helte – ”grønne minearbejdere”

Debatmøde RESSOURCER Tirsdag d. 12. JUNI : Danmark skal kigge dybt i affaldet efter ressourcer, der kan genanvendes. Kildesortering skal bidrage til biogasproduktion i fremtiden, siger Det Økologiske Råd.

Verden står overfor en ny krise – ressourcekrisen. Priserne på råstoffer som fx olie, fosfor, vand og metaller stiger, bl.a. fordi en voksende middelklasse i Asien efterspørger flere forbrugsgoder. Det vil også kunne mærkes i Danmark, hvor vi især skal gentænke vores affaldsbehandling:

”Danmark er måske verdensmestre i affaldsforbrænding. Dette var oprindelig et fremskridt, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Når det gælder sortering af affald, er vi på nogle områder bagefter vores nabolande,” udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Danmark er gode til genbrug, når vi måler genbrugsfraktionen i tons - mest fordi vi er gode til at genindvinde bygge- og anlægsaffald. Vi skal blive bedre til at genindvinde plast og træ, og så skal fremtidens ”grønne minearbejdere” også på jagt efter fosfor. Fosfor er en knap ressource, som findes i den organiske del af husholdningernes affald.

”I dag har vi bedre muligheder for at sortere organisk affald fra end tidligere og bruge det til biogas. Vi kan kildesortere, eller bruge det såkaldte Renescience-koncept med enzymer, som pt. afprøves i stor skala på Amagerforbrænding.,” udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Biogas står overfor en stor udvidelse i fremtiden med det nye energiforlig. Med meget mere gylle til biogasanlæg, bliver der også brug for langt mere fast organisk materiale, som øger energiudbyttet.

Det Økologiske Råd sætter i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Industri fokus på den nye ressourcedagsorden med debatmødet Revolutionér ressourceforbruget!  Tirsdag d.12. juni kl. 13 på Borups Højskole i Kbh. med bl.a. Miljøminister Ida Auken. Arrangementet er gratis og støttet af Europanævnet. I forbindelse med mødet udkommer Global Økologi med et tema om ressourcer.

Program for debatmøde og Global Økologis tema om ressourcer vedhæftet.

default 120612_Ressourcer_program_II

Yderligere oplysninger:

Christian Ege tlf. 33181933 / 28580698

Eller redaktør Tina Læbel tlf. 30257932

 

 

 

 

 

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small