Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Danmark må vise lederskab i klimaforhandlingerne

Danske miljø- og ulandsorganisationer efterlyser dansk lederskab i klimaforhandlingerne i Polen

I dag ankommer Danmarks klima- og energiminister Connie Hedegaard til klimaforhandlingerne i Poznan, Polen. Efter over en uges forhandlinger uden nogen af de nødvendige gennembrud, der kan lede frem til en global klimaaftale i København i 2009, er der i høj grad brug for lederskab fra industrilandene. USA er totalt i venteposition, Japan spiller ikke nogen konstruktiv rolle, og EU, der tidligere har været med til at drive forhandlingerne fremad, er lammet af intern uenighed og kommer ikke med de nødvendige udspil.

Der er brug for, at nogle af de rige lande viser lederskab, hvis ikke klimaforhandlingerne skal sande til i konflikter og snævre nationale særinteresser,” siger Troels Dam Christensen, koordinator i 92-gruppen af danske miljø- og udviklingsorganisationer. ”Derfor må Danmark nu komme med konkrete udspil, der kan være med til at drive forhandlingerne fremad.

Organisationerne opfordrer Danmark til at komme med nye udspil, der viser, at der er rige lande, som vil påtage sig de nødvendige forpligtelser for at løse den globale klimakrise.

Konkret bør Danmark vise, at vi er rede til at gå foran i reduktionen af vores udslip af drivhusgasser. Her er der behov for, at Danmark melder ud, at vi er klar til at reducere udslippet med minimum 40 procent i 2020, således at Danmark i det mindste kommer på linje med udmeldingerne fra andre lande som Tyskland og England.” siger Gunnar Olesen, klimamedarbejder i Organisationen for Vedvarende Energi (OVE).

Ligeledes mener de danske organisationer, at den danske statsminister, i forbindelse med statschefmødet i EU i denne uge, bør melde ud, at Danmark vil arbejde for, at indtægterne fra salget af udslipsrettigheder i EU bruges til at støtte omstillingen til en klimavenlig udvikling både i EU og i verdens udviklingslande.

”Det er afgørende, at vi her i Poznan får et gennembrud i brugen af nye finansieringsmekanismer. Her skal EU og Danmark gå i spidsen og melde klart ud, at overskuddet fra kvotehandelen skal bruges til at sikre verdens fattige lande den helt nødvendige finansiering, siger Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp.

Organisationerne opfordrer Connie Hedegaard til komme udviklingslandene i møde i hendes taler og konsultationer på klimakonferencen. ”Det er helt afgørende, at den danske klimaminister viser udviklingslandene, at vi tager deres udspil i klimaforhandlingerne alvorligt, og anerkender, at vi i den rige del af verden må påtage os de nødvendige forpligtelser med hensyn til finansiering og overførelse af teknologi til udviklingslandene” udtaler Tove Maria Ryding, klimamedarbejder i CARE. ”Kun på den måde kan Danmark være med til at sikre, at de internationale klimaforhandlinger bevæger sig fremad.”  

De danske organisationer er organiseret i 92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling, der deltager i Klimakonventionsmødet i Poznan, Polen fra 1-12. december 2008.

For yderligere information kontakt Troels Dam Christensen, koordinator i 92-gruppen på (+48) 72 55 170 52 og mail tdc@92grp.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Konference: 2020 global sulphur challenge
Afholdt d. 21. marts, Hotel Hilton, København

 

Abonner på
nyhedsbrevet fra  
reparationsnetværket

Email: 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis