Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Danmark må vise lederskab i klimaforhandlingerne

Danske miljø- og ulandsorganisationer efterlyser dansk lederskab i klimaforhandlingerne i Polen

I dag ankommer Danmarks klima- og energiminister Connie Hedegaard til klimaforhandlingerne i Poznan, Polen. Efter over en uges forhandlinger uden nogen af de nødvendige gennembrud, der kan lede frem til en global klimaaftale i København i 2009, er der i høj grad brug for lederskab fra industrilandene. USA er totalt i venteposition, Japan spiller ikke nogen konstruktiv rolle, og EU, der tidligere har været med til at drive forhandlingerne fremad, er lammet af intern uenighed og kommer ikke med de nødvendige udspil.

Der er brug for, at nogle af de rige lande viser lederskab, hvis ikke klimaforhandlingerne skal sande til i konflikter og snævre nationale særinteresser,” siger Troels Dam Christensen, koordinator i 92-gruppen af danske miljø- og udviklingsorganisationer. ”Derfor må Danmark nu komme med konkrete udspil, der kan være med til at drive forhandlingerne fremad.

Organisationerne opfordrer Danmark til at komme med nye udspil, der viser, at der er rige lande, som vil påtage sig de nødvendige forpligtelser for at løse den globale klimakrise.

Konkret bør Danmark vise, at vi er rede til at gå foran i reduktionen af vores udslip af drivhusgasser. Her er der behov for, at Danmark melder ud, at vi er klar til at reducere udslippet med minimum 40 procent i 2020, således at Danmark i det mindste kommer på linje med udmeldingerne fra andre lande som Tyskland og England.” siger Gunnar Olesen, klimamedarbejder i Organisationen for Vedvarende Energi (OVE).

Ligeledes mener de danske organisationer, at den danske statsminister, i forbindelse med statschefmødet i EU i denne uge, bør melde ud, at Danmark vil arbejde for, at indtægterne fra salget af udslipsrettigheder i EU bruges til at støtte omstillingen til en klimavenlig udvikling både i EU og i verdens udviklingslande.

”Det er afgørende, at vi her i Poznan får et gennembrud i brugen af nye finansieringsmekanismer. Her skal EU og Danmark gå i spidsen og melde klart ud, at overskuddet fra kvotehandelen skal bruges til at sikre verdens fattige lande den helt nødvendige finansiering, siger Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp.

Organisationerne opfordrer Connie Hedegaard til komme udviklingslandene i møde i hendes taler og konsultationer på klimakonferencen. ”Det er helt afgørende, at den danske klimaminister viser udviklingslandene, at vi tager deres udspil i klimaforhandlingerne alvorligt, og anerkender, at vi i den rige del af verden må påtage os de nødvendige forpligtelser med hensyn til finansiering og overførelse af teknologi til udviklingslandene” udtaler Tove Maria Ryding, klimamedarbejder i CARE. ”Kun på den måde kan Danmark være med til at sikre, at de internationale klimaforhandlinger bevæger sig fremad.”  

De danske organisationer er organiseret i 92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling, der deltager i Klimakonventionsmødet i Poznan, Polen fra 1-12. december 2008.

For yderligere information kontakt Troels Dam Christensen, koordinator i 92-gruppen på (+48) 72 55 170 52 og mail tdc@92grp.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small