Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: klimaet rykker fortsat i kommunerne

Energi- og klimaarbejdet i kommunerne er nået langt. Mange er i fuld gang og har været det i flere år, andre tager lige nu de første spadestik til det, der skal blive til ambitiøse klimaplaner

Energi- og klimaarbejdet i kommunerne er nået langt. Mange er i fuld gang og har været det i flere år, andre tager lige nu de første spadestik til det, der skal blive til ambitiøse klimaplaner.

Mulighederne for at gøre en kommunal klimaindsats er mange. Det gælder et bredt energitjek i alle sektorer i forvaltningen, energioptimering og nytænkning i forhold til energiforsyning, energirenovering af kommunale bygninger, energineutralt nybyggeri, gennemgang af muligheder for mere miljøvenlig kørsel og trafikplanlægning – samt indkøb og servering af klimavenlig mad i kantiner.

På Konferencen ”Energi- og klimaarbejde – hvem viser vejen i kommunerne?” Onsdag d. 26. maj 2010 i Odense kan du få nye og anderledes ideer til klimaarbejdet.

Konferencen består dels af inspirerende oplæg og mulighed for at vælge mellem seks forskellige workshops. Der serveres naturligvis klimavenlig mad til frokost!

Hør f.eks. Skive Kommune fortælle om deres mangeårige erfaringer med energibesparelser, bl.a. om arbejdet med at gøre rådhuset CO2 neutralt Hør også Fredensborg Kommune, der efter borgmesterskiftet i 2010 for alvor er kommet ind i klimakampen. Deltag i en af de 6 parallelle workshops om eftermiddagen om bl.a. energirenovering, vedvarende energi, trafik og indkøb.

Læs mere i vedhæftede program default 100516_energi_klimakonf_program (36.19 kB) (36 KB)

Tilmelding skal ske snarest til Det Økologiske Råd, Susanne Bruun Jakobsen på tlf.: 33181934 eller kommunekonference2010@ecocouncil.dk

Konferencen arrangeres af Det Økologiske Råd i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Fredensborg Kommune, Skive Kommune og MiljøForum Fyn.

Se også hæftet Kommunernes muligheder – energi og klima default 091110 Kommune (2.1 MB) (2.10 MB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small