Pressemeddelelse: klimaet rykker fortsat i kommunerne

Energi- og klimaarbejdet i kommunerne er nået langt. Mange er i fuld gang og har været det i flere år, andre tager lige nu de første spadestik til det, der skal blive til ambitiøse klimaplaner

Energi- og klimaarbejdet i kommunerne er nået langt. Mange er i fuld gang og har været det i flere år, andre tager lige nu de første spadestik til det, der skal blive til ambitiøse klimaplaner.

Mulighederne for at gøre en kommunal klimaindsats er mange. Det gælder et bredt energitjek i alle sektorer i forvaltningen, energioptimering og nytænkning i forhold til energiforsyning, energirenovering af kommunale bygninger, energineutralt nybyggeri, gennemgang af muligheder for mere miljøvenlig kørsel og trafikplanlægning – samt indkøb og servering af klimavenlig mad i kantiner.

På Konferencen ”Energi- og klimaarbejde – hvem viser vejen i kommunerne?” Onsdag d. 26. maj 2010 i Odense kan du få nye og anderledes ideer til klimaarbejdet.

Konferencen består dels af inspirerende oplæg og mulighed for at vælge mellem seks forskellige workshops. Der serveres naturligvis klimavenlig mad til frokost!

Hør f.eks. Skive Kommune fortælle om deres mangeårige erfaringer med energibesparelser, bl.a. om arbejdet med at gøre rådhuset CO2 neutralt Hør også Fredensborg Kommune, der efter borgmesterskiftet i 2010 for alvor er kommet ind i klimakampen. Deltag i en af de 6 parallelle workshops om eftermiddagen om bl.a. energirenovering, vedvarende energi, trafik og indkøb.

Læs mere i vedhæftede program 100516_energi_klimakonf_program (36.19 kB)

Tilmelding skal ske snarest til Det Økologiske Råd, Susanne Bruun Jakobsen på tlf.: 33181934 eller kommunekonference2010@ecocouncil.dk

Konferencen arrangeres af Det Økologiske Råd i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Fredensborg Kommune, Skive Kommune og MiljøForum Fyn.

Se også hæftet Kommunernes muligheder – energi og klima 091110 Kommune (2.1 MB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis