Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: Boligformer, livsstil og ressourceforbrug

Det Økologiske Råd udsender et nyt hæfte til undervisning især i gymnasiet/HF og til brug for andre energiinteresserede.

 

Det Økologiske Råd udsender et nyt hæfte til undervisning især i gymnasiet/HF og til brug for andre energiinteresserede:

Mere end 40 pct. af energiforbruget i Danmark bruges til el og varme i vores bygninger. Hertil kommer et stigende energiforbrug til transport. Vores storforbrug af ressourcer hænger nøje sammen med den måde, vi bor på, og med vores livsstil i almindelighed. Der er derfor også et stort potentiale for energibesparelser gennem forbedring af vores boliger og gennem daglige energirigtige forbrugsvalg. Nøglen til en mere bæredygtig udvikling ligger således i høj grad i de enkelte familiers dispositioner.

Boligformer, livsstil og ressourceforbrug beskriver syv forskellige familiers boligform, deres livsstil og forbrug af el, varme, transport og vand. Familierne fortæller om baggrunden for deres valg af boligform, hvordan deres dagligdag hænger sammen og om deres holdninger til energiforbrug. Hæftet skal give forståelse af, hvordan boligform og livsstil hænger sammen med ressourceforbrug og CO2-udledning, og ideer til hvad man selv kan gøre for at få en mere bæredygtig livsstil.

I hæftet får man også indledningsvis en introduktion til energi, klima og forsyningssikkerhed Desuden indeholder hæftet en lang række data om energiforbrug til el og varme, transport og vandforbrug. Oplysningerne er brugt til vores beregning af familiernes CO2-udledning og kan anvendes til elevernes videre bearbejdning af de syv eksempler og beregning af eget forbrug. Hæftet indeholder desuden anbefalinger til, hvad der kan gøres for at spare på ressourcerne.

Hæftet indbyder således til at eleverne selv kan arbejde med egne problemer og løsninger i forhold til energi og miljø. Elevopgaverne kan inspirere til at arbejde med egne boligformer, samt evt. til at opgøre skolens energiforbrug Hæftet giver samtidig mulighed for at arbejde med grafiske opstillinger og forståelse heraf.

Hæftet er særligt rettet mod undervisning i geografi, samfundsfag og fysik samt som emne for temauge og tværfaglige forløb i gymnasiet og HF. Det vil også være velegnet til selvstændige elevopgaver.

Det er vores håb, at hæftet må blive flittigt brugt i undervisningen, så eleverne kan opnå øget indsigt i de væsentlige problemer på energi- og klimaområdet, som vi står over for, og samtidig blive bevidste om, hvad man kan gør hver især og som familie. Eleverne kan herved blive rustet til at være fremtidens klimaambassadører.

Link til hæftet: http://www.ecocouncil.dk/download/091203_bolighaefte.pdf
Hæftet kan fås gratis ved henvendelse til Det Økologiske Råd. Den eneste omkostning vil være 10 kr. i ekspeditionsgebyr pr. forsendelse plus porto.

Yderligere oplysninger: Klaus Bonderup Petersen, tlf. 33 15 09 77, eller Christian Ege, tlf. 33 18 19 33 / 28 58 06 98 eller pr. mail på info@ecocouncil.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small