Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: Nye energimærkningsregler – mere synligt, men mindre klart

Det svenske EU-formandskab og Europaparlamentet er nu blevet enige om hvordan de kendte A-G energimærker, der bl.a. kendes fra køleskabe og frysere, skal møde forbrugerne i fremtiden. Fremover kan skalaen gå helt op A+++, hvor den i dag på de fleste produkter kun går til A.

Det svenske EU-formandskab og Europaparlamentet er nu blevet enige om hvordan de kendte A-G energimærker, der bl.a. kendes fra køleskabe og frysere, skal møde forbrugerne i fremtiden. Fremover kan skalaen gå helt op A+++, hvor den i dag på de fleste produkter kun går til A.

”Desværre gør man det sværere for forbrugerne at købe de mest energieffektive produkter. Fremover vil man ikke kunne vide om fx et A-mærket køleskab er i den bedste energiklasse på markedet, eller kun i den fjerde bedste energiklasse. Hvis man ønsker effektiv kommunikation til forbrugerne er dette ikke særlig snedigt”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

Der sker løbende en produktudvikling, der gør det muligt hele tiden at producere mere energieffektive produkter. Derfor udvikler kriterierne for de forskellige energiklasser sig også løbende. Men miljø- og forbrugerorganisationer både i Danmark og Europa, har arbejdet for at produkter med energimærket A, altid skulle være den bedste klasse for ikke at forvirre forbrugerne. Producentorganisationerne har derimod ønsket sig et mærke i stil med som det er blevet.

”Det er til gengæld glædeligt, at den farveskala, der er knyttet til mærket stadig kan vejlede forbrugerne. Så selvom A-mærkede produkter ikke altid vil være de bedste, kan man altid gå efter produkter der er de mest mørkegrønne på farveskalen”, siger Jeppe Juul og fortsætter.

”Et andet klart fremskridt er, at det nu bliver et krav, at energiklassen skal stå i fx tilbudsaviserne. Tidligere har der været en tendens til at energiklassen blev medtaget hvis produktet var meget energieffektivt, men belejligt blev fjernet på produkter, der havde en ringe energieffektivitet”, slutter Jeppe Juul.

Efter en formel vedtagelse i EU's Råd og i Europaparlamentet træder reglerne i kraft i løbet af et års tid.

Yderligere oplysninger: Jeppe Juul arb. 33150977 Mobil: tlf. 30299982

Grafik: http://www.europarl.europa.eu/eplive/expert/multimedia/20091118MLT64740/media_20091118MLT64740.pdf


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small