Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: Kommunernes muligheder – energi og klima

Som indspil til kommunevalg og klimatopmøde udsender vi hermed hæftet Kommunernes muligheder – energi og klima.

 

Pressemeddelelse:
København, den 12. november 2009

Som indspil til kommunevalg og klimatopmøde udsender vi hermed hæftet Kommunernes muligheder – energi og klima.

I hæftet har vi samlet en række lidt anderledes forslag til, hvad man kan gøre i kommunerne for at reducere energiforbruget og udslip af drivhusgasser.

  • Vi sætter fokus på, at kommunerne kan styrke deres indsats ved at se på deres egen organisation i nyt lys pga. den nye klimapolitiske situation. Det er vigtigt at inddrage alle relevante medarbejdere i energi- og klimaindsatsen bl.a. ved at påskønne medarbejdernes kreativitet, f.eks. ved at komme med opfordringer til at overveje, hvordan deres opgaveudførelse kan tjene mindst to formål. Et eksempel er en klimavenlig kostpolitik – der både reducerer CO2 udledning og er en sundhedsmæssig fordel.

 

  • Vi fremhæver også, at kommunerne skal samtænke energibesparelser i bygningerne med udvikling af energisystemet, f.eks. ved at udbygge fjernvarmen og samtidig ændre prisstrukturen på fjernvarmen, så det bliver attraktivt også for lavenergibygninger at tilslutte sig, og ved at gøre det billigere at bruge strøm udenfor spidslastperioden, dvs. bl.a. om natten.
  • Kommunerne kan også med fordel markedsføre energibesparelser som også medfører fordele som forbedret indeklima og bedre indlæringsevne hos børn. Der er undersøgelser, der viser at den samlede værdi af disse ikke-energi og ikke-klimamæssige fordele i mange tilfælde er større end de direkte energimæssige fordele. Vi har fremhævet de oplagte muligheder der er for at reducere energiforbruget og samtidig opgradere skolernes indeklima ved at energirenovere og etablere ventilation og varmegenvinding. Mange kommuner gennemfører desværre kun energirenovering med en tilbagebetalingstid på under 5 år. Men kommunerne har en særlig låneadgang til energirenoveringer, som giver mulighed for at gennemføre energirenovering med længere tilbagebetalingstid. Lægges dertil værdien af de bløde fordele ved et bedre indeklima i form af mindre sygefravær og bedre indlæring vil energirenoveringer se endnu bedre ud økonomisk.

 

Vi håber at hæftet vil inspirere såvel kommunale politikere – herunder de nyvalgte – og de ansatte mange steder i den kommunale organisation, til hver især og i samarbejde at handle på nye måder og komme hele vejen rundt i arbejdet med at vende udviklingen på energi- og klimaområdet.

Link til hæftet: http://www.ecocouncil.dk/download/091110_kommune.pdf

Med venlig hilsen

Søren Dyck-Madsen   Christian Ege   Jette Hagensen
Tlf. 33 18 19 39          tlf. 33 18 19 33            tlf. 33 18 19 35
soeren@ecocouncil.dk christian@ecocouncil.dk jette@ecocouncil.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small