Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

En uafhængig Energisparefond

Klimaminister Connie Hedegaard vil nedlægge den uafhængige Elsparefonden og erstatte den med et statslig kontrolleret Center for Energibesparelser. En rigtig dårlig ide, mener Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Forbrugerrådet.

Det er en god idé og en helt naturlig udvikling, at udvide Elsparefondens arbejdsfelt til at rådgive om energi generelt.  Der er så store energispare-potentialer at hente inden for varme, køling m.v., at det er oplagt at fortsætte succesen fra Elsparefondens mangeårige indsats på elområdet. Så langt er de tre organisationer enige med Connie Hedegaard og Energistyrelsen, som står bag forslaget.

Men det er en dårlig ide at sætte fondens uafhængighed over styr. Forbrugerrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd foreslår, at Elsparefonden ændrer navn til Energisparefonden, men at den nye fond bygger videre på det fundament af branding og kompetencer, som Elsparefonden har opbygget. Derfor skal fonden bevare sin uafhængighed og troværdighed ved fortsat at være en dynamisk og upolitisk aktør, der kan rådgive, vejlede og inspirere befolkningen til gavn for klimaet, miljøet og de kommende generationer.

Siden Elsparefonden blev oprettet i 1996 har fonden lavet stribevis af kampagner og givet danskerne råd om, hvordan vi sparer på energien. Det har fonden gjort med troværdighed, fordi den er uafhængig af politiske interesser. Den uafhængighed vil klima- og energiministeren nu bryde med. I stedet skal det nye Center for Energibesparelser være en del af Energistyrelsen og dermed underlagt både styrelsens direktør og den til enhver tid siddende minister.

”Elsparefonden er handlekraftig og kan gå imod strømmen, fordi den gennemfører sine aktiviteter og mål i en armslængde fra det politiske system. Som forbruger ved man, at man ikke bliver spændt for en eller anden politisk kampagne, når man følger rådene fra Elsparefonden. Det har været fundamentet for den solide folkelige opbakning og tillid, som Elsparefonden har i befolkningen. Den opbakning er Energistyrelsen i gang med at sætte over styr.”, siger Mette Boye, afdelingschef i Forbrugerrådet på vegne af de tre organisationer.

For yderligere information

Det Økologiske Råd
Formand Christian Ege, direkte telefon: 3318 1933, mobil: 2858 0698, christian@ecocouncil.dk

Danmarks Naturfredningsforening
Miljøpolitisk medarbejder, Christian Poll, telefon direkte: 3917 4067, cpo@dn.dk

Forbrugerrådet
Fagpolitiske chef, Mette Bøye, telefon direkte: 7741 7736, mobil: 2715 7434, mb@fbr.dk

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small