"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Sænk energiforbruget i bygninger nu!

Det Økologiske Råd, Dansk Energi og Dansk Byggeri inviterer til seminar om energirenovering af bygninger d. 23. april, med Martin Lidegaard – højaktuelt efter energiforliget.

I det netop indgåede energiforlig er partierne bag blevet enige om at udarbejde en samlet strategi til energirenovering af den eksisterende bygningsmasse for alle bygningstyper. Et arbejde, som skal drøftes i forligskredsen inden udgangen af 2013. Men der er brug for at komme i gang med vigtige dele allerede nu, påpeger eksperter:

”Hvis vi vil sikre en sammenhængende indsats for energirenovering af den danske bygningsmasse, så må en række delelementer udføres allerede i 2012. Ellers taber vi muligheden for en optimal strategi på lang sigt og økonomisk optimale energisparemuligheder forspildes,” udtaler klima- og energiekspert Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd.

Bl.a. skal der arbejdes for en forenkling af Bygningsreglementets energikrav:

”Det er fint, at der i energiforliget er fokus på at stramme energikravene til komponenter i Bygningsreglementet, men vi har også brug for mere enkle og ambitiøse regler, som gør det nemt at afgøre, hvornår en energirenovering skal finde sted,” udtaler Søren Dyck-Madsen.

Dansk Byggeri peger på, at energirenoveringspuljen skal smidiggøres:

”Vi har et Bygningsreglement, som stiller ambitiøse energikrav, og vi har løsningerne til at gøre det, men boligejerne skal tilskyndes til at komme i gang, derfor skal energirenoveringspuljen indeholde tilstrækkelige midler til at have en reel effekt, samtidig med at den gøres mere langsigtet og let at administrere,” udtaler chefkonsulent Camilla Damsø Dansk Byggeri.

Dansk Energi ønsker skærpet opmærksom på de dybe renoveringer:

”Alle er enige om, at bygninger rummer et stort energisparepotentiale - men realiseringen går for langsomt. Vi skal lave flere og dybere energirenoveringer. Det er afgørende, at man går i dybden med en bygning. Der går måske 30 år for bygningen renoveres igen. Derfor skal vi tilskynde bygningsejere til dybere renoveringer,” siger Jens Gorm Hansen, chefkonsulent i Dansk Energi.

Det Økologiske Råd i samarbejde med Dansk Energi og Dansk Byggeri sætter på seminaret Energirenoveringer – korteste vej til energibesparelser mandag d. 23. april fokus på, hvad der skal til for sikre energibesparelser i bygninger.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard deltager og gør status på regeringens planer for bygningsrenovering efter energiforliget.

Program for seminaret er vedhæftet. Tilmelding www.ecocouncil.dk

Fri adgang for pressen.

Yderligere oplysninger om energirenovering af bygninger:

 

Søren Dyck-Madsen, Det Økologiske Råd, tlf.: 33181939, mobil 30896080

Camilla Damsø Pedersen, Dansk Byggeri, tlf.: 72160224, mobil 23284913
Jens Gorm Hansen, Dansk Energi, 35 300 416

 

 

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small