Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Toppolitikere begejstrede for miljøhus i Brønshøj

Kaares hus Der var begejstring raden rundt, da klimakommissær Connie Hedegaard, miljøminister Ida Auken og flere andre politikere og erhvervsfolk i dag besøgte Kåre Press-Kristensens miljø- og energirigtige hus i Brønshøj.

Pressemeddelelse:

Brønshøj 16.8.2013

Toppolitikere begejstrede for miljøhus i Brønshøj

Der var begejstring raden rundt, da klimakommissær Connie Hedegaard, miljøminister Ida Auken og flere andre politikere og erhvervsfolk i dag besøgte Kåre Press-Kristensens miljø- og energirigtige hus i Brønshøj.

”Det her er et rigtig godt eksempel på, hvordan energistandarden skal være i fremtidens husbyggeri. Det I ser her bliver almindelig standard for private boliger i hele EU fra 2020, og allerede fra 2018 skal det være standard for alle offentlige bygninger.”

Sådan lød det anerkendende fra EU's klimakommissær Connie Hedegaard, da hun i dag indviede et unikt miljø- og energivenligt hus bygget af seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd og hans familie.  Connie Hedegaard besøgte huset i Brønshøj sammen med bl.a. miljøminister Ida Auken og Københavns miljø- og teknikborgmester Ayfer Baykal.

Der er brug for den slags gode, jordnære eksempler på, at man også som almindelig borger kan gøre noget for, at samfundet når de langsigtede klimamål, påpegede EU-kommissæren.

”Og ja, det koster mere at bygge miljø- og energivenligt, men det er interessant, at det ikke koster så meget mere, og at der er en el-check i stedet for en elregning til boligejeren,” sagde Connie Hedegaard.

”Huset her er et godt eksempel i lille skala på den udfordring, vi står over for i den store. Det koster noget at lave grøn omstilling, men det koster også noget ikke at gøre det.  Det er vigtigt at forstå. Men hvis man gør det klogt, kan det ende med at blive en god forretning,”

For Kåre Press-Kristensen og hans familie er huset først og fremmest en god og sund bolig, som fungerer godt i hverdagen og lever op til familiens idealer om miljøvenlighed.

”Vi har fået den miljø- og energirigtige bolig, vi ville have, fordi vi købte et hus, rev det ned og startede fra scratch. Vores varmeregning er ca. 1000 kr. om året for 182 kvadratmeter. Vi har en negativ elregning, for vi kan ikke nå at bruge al den el, som solcellerne producerer, og vores vandregning er det halve af forbruget i et almindeligt hus.  Dermed sparer vi også på grundvandsressourcerne, og vi har fået et super godt indeklima,” sagde Kåre Press-Kristensen.

Det Økologiske råd har med støtte fra Energifonden, Cowifonden og Ministeriet for Børn og Undervisning udgivet et hæfte og en film om husprojektet.

 

Se mere på www.ecocouncil.dk

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small