Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Sådan halveres energiforbruget i danske bygninger

tagbolig Det Økologiske Råd har udarbejdet et notat, som beskriver nogle tendenser og indsatser på området for bygningsrenovering, som skal tages alvorligt, hvis den danske omstilling til et fossilfrit samfund 100 % baseret på vedvarende energi senest i 2050 skal ske på den for samfundet mest omkostningseffektive måde.

For en effektiv renovering af vores bygninger er en afgørende faktor for billiggørelsen.

Vi peger i notatet bl.a. på:
1. Der skal langt større fokus på kvalitetsforbedringer, komfort, indeklima, dagslys, produktivitet m.v. og de økonomiske fordele dette giver, som drivkraft for de renoveringer, som vil have en energibesparende effekt, og dermed bidrage til økonomien i renoveringen.

2. Der skal opstilles klare langsigtede krav om fremtidigt energiforbrug i eksisterende bygninger, så bygningsejerne ved, hvilket energiforbrug der kan tillades. Dette skal udmeldes i så god tid, at energiforbedringen kan planlægges sammen med øvrig renovering, vedligeholdelse og kvalitetsforbedring af bygningerne.

3. Der skal lægges realistiske energiforbrug til grund for opstilling af økonomien i renoveringer med energibesparende effekt.

Derudover har vi beskrevet 8 forslag til en forbedret indsats for en omkostningseffektiv bygningsrenovering frem mod 2050.
Vi håber, at notatet kan bruges til at skabe fokus på disse vigtige pointer, og kan være til inspiration for den politiske bearbejdning af forslaget til Energirenoveringsstrategi, som 43 organisationer fremsendte til ministeren i maj 2013.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small