Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: Værdifulde erfaringer til fremtidens energineutrale bygninger

I BOLIG+ projektet - en konkurrence om at bygge fremtidens energineutrale bygninger - er de fem konkurrerende teams kommet med hver deres bud på, hvordan opgaven med at opføre 60 energi-neutrale etageboliger ved Aalborg havn kan løses. Det giver en perlerække af viden og erfaringer for byggebranchen.

Det Økologiske Råd har været med i hele BOLIG+ processen fra ide-forslag, gennem udformning af konkurrenceprogram, til udvælgelse af de fem teams blandt de 44 ansøgende teams og deltagelse i dommerkomiteen.

Med den baggrund udgiver vi nu hæftet ”Hvad vi lærte af BOLIG+”. Hæftet fremlægger den viden, der er genereret i BOLIG+ processen på baggrund af de fem konkurrenceforslag.

Hæftet kan anvendes af projekterende og bygherrer samt danne grundlag for undervisning.

Vi drager bl.a. følgende erfaringer:

  • To af projekterne kan sagtens opfylde det politisk udstukne energikrav for bygningsreglementet i 2020 – endda uden at medregne anvendelse af solceller.
  • Vinderprojektet fra Arkitema, Esbensen, Leif Hansen og Thornton Thomassetti, Faktor3, DONG Energy og Boligforeningen Ringgården har desuden et så godt økonomisk overslag, at det forventes opført ved Aalborg Havn. Hermed er BOLIG+ projektet noget så sjældent som et forsøgsprojekt næsten på markedsvilkår.
  • Der findes ikke en enkelt løsning til energineutrale bygninger. Alle elementer med facadeisolering, opvarmning og installationer skal optimeres for at klare kravene.
  • Arkitekturen må afspejle bygningens orientering og udvikle sig på baggrund af fremtidens energimæssige krav. Det stiller nye krav til samspillet mellem især arkitekter og ingeniører.
  • Det lave energiforbrug i bygningen, som følger af principperne, muliggør yderligere åbning af energieffektive bygninger med glasarealer f.eks. mod nord.
  • Lukkede glasinddækkede altaner giver intet energitilskud i energieffektive bygninger.
  • Bygninger skal være helt tætte og meget velisolerede – med effektiv ventilation og varmegenvinding.

Hæftet udgives digitalt og kan findes på: http://www.ecocouncil.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=506:hvad-laerte-vi-af-bolig&catid=23:byokologi&Itemid=107

Oplysninger: Søren Dyck-Madsen – soeren@ecocouncil.dk eller tlf: 33181939 / 30896080


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small