Energibesparelser i etageboliger

Pressemeddelelse

Det Økologiske Råd udgiver nu hæftet ”Guide til energiforbedringer af etageboliger”. Emnet er højaktuelt i forbindelse med energiforhandlingerne i Folketinget og hele processen op til klimatopmødet i København i 2009.

Der er store muligheder for at spare energi i etageboliger – både almene, private udlejnings-, andels- og ejerlejligheder. Der er simple ting, der kan gøres, som kan spare på f.eks. elforbruget og det varme vand. Der kan desuden opnås meget ved efterisolering, udskiftning af vinduer, ventilationsanlæg m.v. Dette vil ofte med fordel kunne gøres i forbindelse med, at bygningerne renoveres af andre grunde.

Energimærkningen af ejendomme er et godt redskab, men det skal også følges op af, at de anbefalede forbedringer faktisk gennemføres.

Der er også barrierer, der skal overvindes. Det kan være økonomien mellem ejere og lejere – om de, der finansierer investeringerne, også får gevinsten ved, at der spares på energi. Det kan være manglende viden eller rådgivning.

Dette hæfte giver en god start og anviser samtidig, hvor der kan søges mere viden.

Hæftet er gratis. Det kan frit downloades eller bestilles hos Det Økologiske Råd på 33 18 19 33, mail: info snabela ecocouncil punktum dk og tilsendes mod betaling af porto og et ekspeditions- gebyr på 10 kr.

Hæftet følger op på tidligere udgivelser, bl.a. ”Guide til energiforbedring af din bolig”, som retter sig mod enfamiliehuse, og ”Den Grønne Bygherrevejledning” og ”Lavenergibygninger”, som retter sig mod nybyggeri og ”Anbefalinger for bæredygtigt byggeri”, som er mere generel..

Christian Ege
Formand for Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Søren Dyck-Madsen, 33 18 19 39 / 30 89 60 80 eller Christian Ege, tlf. 33 18 19 33 / 28 58 06 98.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis