Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Pressemeddelelse - Ikke alle lavenergipærer overholder lovkrav

En undersøgelse lavet for Energistyrelsen, viser at alt for mange lavenergi-pærer har en lavere holdbarhed end lovgivningen kræver

”Det er tydeligt at en del producenter ikke har været hurtige nok til at rette ind efter de nye krav i lovgivningen, og det er bare ikke i orden”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske råd.

I undersøgelsen af 15 forskellige pærer, klarede de alle kravene til farvegengivelse og til hvor hurtigt de skal tænde, men 6 ud af de 15 kunne ikke klare at blive tændt og slukket det antal gange lovgivningen kræver.

”Det er vigtigt at også supermarkederne går ind og sikrer, at de produkter de sælger lever op til  lovgivningens krav. Forbrugeren har en berettiget forventning om at de produkter de køber er af en ordentlig kvalitet og ikke mindst lovlige at sælge”, siger Jeppe Juul og understreger at det stadigvæk er en fremragende forretning at bruge lavenergipærer. Men den bliver endnu bedre når alle producenter producerer pærer der lever op til lovkravene.

Det Økologiske Råd opfordrer Energistyrelsen til snarest at iværksætte en egentlig kontrolundersøgelse, med henblik på at stoppe ulovlige produkter på markedet.

Kvalitetskravene til lavenergi-pærerne er en del de såkaldte Ecodesign-krav, der stiller en række energieffektivitets- og kvalitetskrav til energiforbrugende produkter.

Yderligere oplysninger

Undersøgelsen: http://www.ens.dk/da-DK/ForbrugOgBesparelser/ApparaterOgProdukter/Ecodesign/Documents/FINAL%20Rapp_Lyskildetest%20april%202010+bilag.pdf

Jeppe Juul tlf: 33150977 eller 30299982


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis