Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse - Ikke alle lavenergipærer overholder lovkrav

En undersøgelse lavet for Energistyrelsen, viser at alt for mange lavenergi-pærer har en lavere holdbarhed end lovgivningen kræver

”Det er tydeligt at en del producenter ikke har været hurtige nok til at rette ind efter de nye krav i lovgivningen, og det er bare ikke i orden”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske råd.

I undersøgelsen af 15 forskellige pærer, klarede de alle kravene til farvegengivelse og til hvor hurtigt de skal tænde, men 6 ud af de 15 kunne ikke klare at blive tændt og slukket det antal gange lovgivningen kræver.

”Det er vigtigt at også supermarkederne går ind og sikrer, at de produkter de sælger lever op til  lovgivningens krav. Forbrugeren har en berettiget forventning om at de produkter de køber er af en ordentlig kvalitet og ikke mindst lovlige at sælge”, siger Jeppe Juul og understreger at det stadigvæk er en fremragende forretning at bruge lavenergipærer. Men den bliver endnu bedre når alle producenter producerer pærer der lever op til lovkravene.

Det Økologiske Råd opfordrer Energistyrelsen til snarest at iværksætte en egentlig kontrolundersøgelse, med henblik på at stoppe ulovlige produkter på markedet.

Kvalitetskravene til lavenergi-pærerne er en del de såkaldte Ecodesign-krav, der stiller en række energieffektivitets- og kvalitetskrav til energiforbrugende produkter.

Yderligere oplysninger

Undersøgelsen: http://www.ens.dk/da-DK/ForbrugOgBesparelser/ApparaterOgProdukter/Ecodesign/Documents/FINAL%20Rapp_Lyskildetest%20april%202010+bilag.pdf

Jeppe Juul tlf: 33150977 eller 30299982


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small