Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelse: Klimavenlige Energiløsninger

Anbefalinger til hvordan små og store forbrugere af energi kan gøre en reel indsats for klimaet - og hvordan de kan sikre mere vedvarende energi i fremtiden.

Mange private forbrugere, mindre og større virksomheder og kommuner er i tvivl om, hvordan de skal agere for at blive mere klima- og energivenlige med deres energiforbrug.

Det Økologiske Råd har i stigende omfang rådgivet både private, virksomheder og el-handelsselskaber i junglen af virkemidler til gavn for klima og vedvarende energi. De råd har vi nu samlet og gjort let tilgængelige i guiden ”Klimavenlige Energiløsninger”, som indeholder anbefalinger til virkemidler for hvordan små og store energiforbrugere kan gøre en reel indsats for klimaet og hvordan de kan være med til at sikre mere vedvarende energi i fremtiden.

Flere og flere virksomheder og kommuner sætter mål om at blive helt eller delvis CO2-neutrale. Efterfølgende har mange svært ved at vælge de rigtige virkemidler med en reel effekt for klimaet eller for mere vedvarende energi. Der er risiko for, at der for ofte vælges isolerede handlinger, som kun har en lille eller slet ingen effekt på de samlede CO2-udledninger.

”Hvis virksomheder og kommuner foretager et forkert valg af virkemidler og efterfølgende misvisende anpriser effekten for klimaet, er der risiko for, at de bliver mødt med anklager om ”greenwashing”. Og det ønsker ingen. Der har derfor vist sig et stort behov for en ”guide” til fornuftige og reelle virkemidler opdelt på forbrugertyper,” forklarer klima- og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd.

Ved at vælge de rigtige virkemidler, som samlet set har en reel effekt for enten klimaet eller for opstilling af vedvarende energi anlæg, kan husholdninger, virksomheder og kommuner således både forbedre eget CO2-regnskab og samtidig medvirke til at omstille det danske energisystem til vedvarende energi.

Ud over helt konkrete handlemuligheder giver guiden også baggrundsviden om sammenhænge mellem for eksempel energibesparelser og EU´s kvotehandelssystem. Og guiden giver forklaringen på, hvorfor køb af oprindelsesgarantier fra gammel vind- eller vandkraft ikke har en reel CO2 besparende effekt, og hvorfor oprindelsesgarantier fra vindmøller fra statslige udbud af havvind bør komme alle forbrugere til gode.

Hæftet er gratis og kan fås ved henvendelse til Det Økologiske Råd mod porto og forsendelsesgebyr på 10 kr. Og kan naturligvis også frit hentes her.

Yderligere oplysninger fås hos

Klima- og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen, e-mail: soeren@ecocouncil.dk, direkte tlf. 33 18 19 39, mobil tlf. 30 89 60 80


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small