Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU fjerner de værste energislugere

Nye EU krav til vaskemaskiner og opvaskemaskiner fjerner de værste energislugere fra markedet.

Fra 1. december 2011 bliver det nemlig forbudt at sælge vaskemaskiner og opvaskemaskiner i EU, der bruger mere energi, end hvad der i dag svarer til energimærke A. Og fra 1. december 2013 skal alle nye vaskemaskiner fra samme dato kunne vaske i koldt vand. Dette er en følge af EUs nye ecodesign regler, der blandt andet fastsætter krav til energiforbruget for disse produkter.

“Det er et vigtigt signal at forbyde produkterne i de ringeste energiklasser selvom mange vaske- og opvaskemaskiner, der bliver købt i dag, allerede er A-mærkede eller bedre. Med disse regler lægges der en ny bund, hvor de i dag A-mærkede produkter bliver de dårligste på markedet”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

De nye krav til vaske- og opvaskemaskiner er en del af udmøntningen af Ecodesign direktivet, der fastsætter minimumskrav - især på energiområdet - til energiforbrugende og energirelaterede produkter i EU.

“En effektiv implementering af ecodesign direktivet er utrolig vigtig, da store energieffektiviseringer er helt afgørende i forhold til at både Danmark og EU effektivt kan reducere udledninger af CO2”, slutter Jeppe Juul.

Med de ecodesign-regler, der er lavet for de første 9 typer produkter vil EU spare 12 % af sit samlede elforbrug i 2020. Alene reglerne for cirkulationspumper vil spare EU for et elforbrug svarende til Irlands.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small