Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Europaparlamentet har vedtaget bindende mål for energieffektivitet i EU

Det Økologiske Råd glæder sig over, at Europaparlamentet har vedtaget bindende mål for energieffektivitet i EU

EU-parlamentet har idag vedtaget, at der bør være bindende energisparemål for at nå målet om 20 % bedre energieffektivitet i 2020.

”Det er af stor betydning for indsatsen på området, at der bliver opstillet bindende mål, der kan sikre energibesparelser på mindst 20 % i 2020”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske råd

Vedtagelsen af bindende energieffektivitetsmål er en del af et samlet positionspapir omkring energieffektivitet, der skal danne baggrund for en ny handlingsplan på området.

”En højere energieffektivitet er af stor betydning for om vi effektivt kan begrænse CO2-udledningen. De hidtidige tiltag på området har været utilstrækkelige, og derfor er der brug for hurtig handling. Mere vedvarende energi gør det ikke alene – energiforbruget skal også ned”, siger Jeppe Juul.

Udover de bindende mål, rummer papiret mange elementer der er vigtige for Danmark, da det på mange områder opfordrer til at bruge teknologier og systemer som vi her til lands har stor ekspertise på. Udarbejdelsen af papiret, har da også været stærkt påvirket af de danske medlemmer af Europaparlamentets Industriudvalg. Bent Bendtsen har været ordfører, og bl.a. Britta Thomsen og Jens Rohde har spillet en aktiv rolle i vedtagelsen.

Parlamentets beslutning er meget glædelig. Nu gælder det om at få EUs Ministerråd med også.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small