Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nye mærkningskrav gør det nemt at vælge energieffektivt fjernsyn


EU's energimærkning af fjernsyn træder i kraft d. 30.november. Det økologiske Råd ser det som et betydeligt fremskridt.

Den 30. november træder EU's nye energimærkningsregler for fjernsyn i kraft. Det betyder at fjernsyn nu energimærkes som vi kender det fra fx køleskabe. Udover at fjernsynet nu mærkes med den velkendte A-G mærkning er det nu også lovpligtigt, at man som forbruger får oplysning om hvor meget energi fjernsynet bruger i tændt tilstand og hvor meget energi fjernsynet kan forventes at bruge om året.

”Vi har store forventninger til energi- og miljøgevinsten ved at miljømærke fjernsyn. Ved at krævesynlige oplysninger om energiforbrug skaber man et nyt vigtigt konkurrenceparameter. Dette har haft stor betydning for udviklingen i andre produktgrupper”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

Derudover har EU allerede vedtaget såkaldte ecodesign-krav til fjernsyn, der betyder at de mest ineffektive apparater er blevet forbudt. Disse ecodesign-krav strammes yderligere 1. april 2012.

I forhold til den forventede udvikling for energiforbruget til fjernsyn i EU betyder Ecodesign-kravene og den nye energimærkning at der spares 43 TW årligt fra 2020 svarende til mere end Danmarks samlede elforbrug og ca. 1,6 % af EUs samlede elforbrug (2007). ”Der rigtigt mange penge at spare ved at købe energieffektive apparater og det betyder også at vi som samfund nemmere kan mindske vores energiforbrug og CO2-udledning betydeligt”, siger Jeppe Juul.

Fra 1. april 2012 er der også krav om de energioplysninger, der angives på produkterne også skal gives i forbindelse med fx salg over internettet, og i reklameaviser. Flere større forhandlere er dog allerede begyndt at give forbrugerne disse oplysninger.

I forvejen gælder der regler for fjernsyn der betyder, at energiforbruget til stand-by maximalt må være på 1 W.

 

Jeppe Juul, energimedarbejder og Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd

 

Yderligere oplysninger

Christian Ege, 33181933 / 28580698

Jeppe Juul, mobil 30299982

 

Link til grafik med det nye energimærke til fjernsyn:

http://ec.europa.eu/energy/efficiency/labelling/doc/televisions.zip


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small