Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Når lovgivning mangler, hvad gør man så?

  I den nyudgivede Håndbog i Grøn Lov og Praksis, kan man bl.a. læse Søren Dyck-Madsens fra Det Økologiske Råd bud på, hvordan offentlige og private virksomheder gennemfører en effektiv grøn omstilling.

I den nye håndbog, som er en Grøn guide til visonære virksomhedsledere, fortæller eksperter om nye grønne lovkrav, grønne løsninger og værktøjer, der kan hjælpe med at skabe en grøn retning for virksomheden, der gør den grønne omstilling til en konkurrencefordel.

Mange virksomheder og kommuner vil gerne blive CO2 neutrale, men er usikker på hvilke virkemidler, de kan anvende uden at blive beskyldt for green-­washing. Med god grund, skriver Søren Dyck-­Madsen fra Det Økologiske Råd: ”En række af disse virkemidler vil kun beregningsmæssigt flytte udledninger rundt mellem aktører, mens andre virkemidler har en reel additionel effekt.. og faktisk er det sådan, at flere af de reelle virkemidler faktisk er billigere for virksomheder eller kommuner at anvende end de lovlige ikke-­additionelle.” Især skal man være forsigtig med frivillig anvendelse af CO2 kvotemarkedet, for der er for mange ubrugte kvoter i EU i mange år frem. ”Deutsche Bank har for nylig anslået, at der år 2020 vil være ubrugte kvoter svarende til en mulig udledning på omkring 1,25 milliarder tons CO2. I den størrelsesorden vil selv omfattende frivillig annullering af kvoter ikke batte særlig meget. Så løsningen for kvotesystemet er politisk. ”Det bedste er, ganske enkelt: invester i ny vedvarende energi – det betaler sig – og giver en god historie at fortælle.”

Læs hele artiklen om CO2 neutralitet og virkemidler (1,65 MB), af Klima- og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen, Det Økologiske Råd

Ønsker du mere information om Håndbogen i Grøn lov og Praksis, kan du kontakte håndbogsredaktør Eva Born Rasmussen på e-mail: era@greenlawandpraxis.dk eller telefon: + 45 60754376.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small