Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Truende ressource-krise kræver ny økonomisk politik

Regeringen bør snarest nedsætte en ekspertkommission, som kan udvikle forslag til en økonomisk politik, der fremmer recirkulation af ressourcer, mener Det Økologiske Råd.

Hvis den økonomiske politik ikke bliver omlagt hurtigt, vil knaphed på ressourcer i løbet af få år skabe store problemer.

Virksomhederne oplever allerede i dag stærkt stigende priser på en lang række ressourcer fra fossil energi over sjældne metaller til fosfor til gødning, og den udvikling bliver forstærket i de kommende år. Det viser den seneste ressource-rapport fra det internationale konsulentfirma McKinsey (2011). Samtidig er især Kina særdeles aktiv i forhold til at sikre sig rådigheden over sjældne ressourcer på globalt plan.

Situationen kræver handling af politikerne både på nationalt og globalt plan. Derfor opfordrer Det Økologiske Råd regeringen til handling. Det sker i en kommentar på Altinget.dk i samarbejde med Greenpeace, Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening.

Ved at justere den økonomiske politik, så den i langt højere grad fremmer en cirkulær tankegang for ressourceforbrug på alle niveauer, vil Danmark kunne blive et foregangsland inden for grøn omstilling og miljømæssigt bæredygtig økonomi.  Intentionerne ligger i regeringsgrundlaget, men de konkrete initiativer lader vente på sig, hedder det i kommentaren.

default Download hele kommentaren fra Altinget.dk her (183.35 kB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small