Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Appel til ministeren: afliv ikke solcelle-succesen

Nettoafregningsordningen er motoren i den private udbygning af solcellekapaciteten. Uden den vil markedet for private investeringer i decentral VE-teknologi gå i stå. Seks organisationer appellerer til Martin Lidegaard om at holde fast i ordningen.

Succeshistorien om privates investeringer i solceller vidner om en stor folkelig interesse i at bidrage til at nedbringe forbruget af fossile brændstoffer.

Det skriver seks organisationer en fælles henvendelse til klima- og energiminister Martin Lidegaard. De seks organisationer er Dansk Byggeri, Det Økologiske Råd, TEKNIQ, Håndværksrådet, VE-Byg samt DS Håndværk & Industri.

Henvendelsen er en appel til ministeren om ikke at rive tæppet væk under det solcellemarked, som Danmark langt om længe har fået taget hul på. Det betones, at de nuværende rammebetingelser med nettoafregningsordningen som omdrejningspunkt har været det incitament, der har fået borgerne til at investere store beløb i at gøre deres boliger mere bæredygtige.

I henvendelsen til ministeren skriver de seks organisationer videre: ”Nettomålerordningen har i sig selv vist sig som et meget stærkt incitament hos forbrugerne, som nu igen aflæser deres målere og følger med i forbrugets udvikling. I kombination med andre teknologier som f.eks. varmepumper og solvarme leverer solcellerne ydermere et godt og billigt alternativ til oliefyret udenfor de kollektive forsyningsområder. Af de grunde er det vigtigt, at forbrugernes incitamenter til at investere i VE-teknologi til deres boliger ikke undergraves eller helt fjernes.”

”Vi er opmærksomme på, at rammerne i dag kan have behov for justering. Vi finder det rimeligt, at energiselskaberne fremover udnytter deres mulighed for at få betaling for at stille elnettet til rådighed, så deres kunder ikke skal betale for solcelleejernes belastning af nettet. Ligeledes kan der være behov for at se på en skattemæssig ligestilling af bygningsintegrerede og påmonterede solcelleanlæg.

Men det er vigtigt, at eventuelle justeringer af rammerne for privates investeringer i solceller og andre VE-teknologier sker på en måde, så forbrugere kan have tillid til, at det økonomiske grundlag for deres investering i dag ikke er væk i morgen, og at virksomheder kan opbygge kapacitet og kompetencer uden risiko for, at væsentlige ændringer i rammebetingelserne undergraver deres investeringer”.

Med henvendelsen til ministeren håber de seks organisationer på at få hul på en dialog med henblik på at bevare en justeret nettoafregning og dermed fastholde rammer og tryghed for et marked, der netop bidrager meget positivt til at trække Danmark i den retning, som regeringen selv har været med til at udstikke.

Kontakt:
Sekretariatsleder Christian Ege, Det Økologiske Råd, telefon 33 18 19 37
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Afdelingschef Christian Jarby, TEKNIQ, telefon 20 14 72 45
Energipolitisk konsulent Henrik Lilja, Håndværksrådet, telefon 33 93 20 00
Sekretariatschef Torben Kaas, VE-Byg, telefon 22 48 56 46
Ove Folmer Jensen, DS Håndværk & Industri, telefon 66 17 33 33

default Download brevet her (151.67 kB) (151 KB) eller læs brevet her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small