Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Energimærkning af dæk er et stort fremskridt

Fra 1. november skal nye dæk mærkes med energimærket som de fleste forbrugere kender fra bl.a. fjernsyn og køleskabe. Det glæder miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Fra 1. november skal nye dæk mærkes med energimærket som de fleste forbrugere kender fra bl.a. fjernsyn og køleskabe. Det glæder miljøorganisationen Det Økologiske Råd:

 

”Energimærkning af dæk er et væsentligt redskab for forbrugerne til at nedbringe deres brændstofforbrug og transportudgifter. Samtidig er det et nødvendigt skridt i forhold til at mindske det samlede CO2-udslip fra persontransporten”, siger Jeppe Juul trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Forskellen i brændstofforbruget afhængigt af hvilke dæk man bruger kan udgøre op til 7,5 % af bilens samlede brændstofforbrug svarende til ca. 1 kr mere eller mindre pr liter benzin (ved en literpris på 13 kr.)

”Det er helt afgørende med effektive tiltag i forhold til transportsektoren, der som den eneste sektor har et stadigt voksende CO2-udslip. I den sammenhæng er energimærkning af dæk et fornuftigt tiltag, der hurtigt skal følges op med bl.a. højere energieffektivitetskrav til selve bilerne”, slutter Jeppe Juul.

Den nye energimærkning indeholder også krav om mærkning af bremseevne og lydniveau.


Det Økologiske Råd vil i de kommende måneder holde øje med om de nye regler også bliver efterlevet hos forhandlerne.

 

Yderligere oplysninger


Trafikstyrelsen om mærkningsordningen:

http://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Presse/Nyhedsarkiv/CfGT/2012/10/daekmrk.aspx

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small