Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Solcelleforslag undergraver energiforliget

Det er dybt beklageligt, at regeringen udskyder to vindmølleparker for at kompensere for at staten mister afgiftskroner på at solcelleejere kan sælge overskudproduktion til fuld pris på nettet, mener Det Økologiske Råd.

Regeringens forslag reform af afregningssystemet for solcellestrøm er en ommer, mener det Økologiske Råd. Især er det meget uheldigt, at man vælger en såkaldte PSO-baseret ordning for solcellerne. Det betyder nemlig, at provenutab på solcellerne skal dækkes ind af besparelser på andre former for vedvarende energi. 

Konsekvensen er, at de to nye vindmølleparker, som var en del af energiforliget for bare et halvt år siden, bliver udskudt.

”Det er yderst uheldigt, for ved at udskyde denne store vindsatsning så kort tid efter energiforliget underminerer regeringen troen på, at de danske politikere kan og vil holde fast i deres egne planer,” siger energirådgiver ved Det Økologiske Råd, Søren Dyck-Madsen.

Fremfor alt indebærer udsættelsen af vindmølleparkerne ifølge Søren Dyck-Madsen en risiko for, at en eventuel ny regering med en anden farve kan nå at udsætte de to mølleparker yderligere, eller måske helt at aflyse dem, fordi de ikke længere vil være ”fastlåst” af aftaler, som bliver indgået i den nuværende regerings levetid.

default Læs hele Søren Dyck-Madsens kommentar her. (303.77 kB) (303 KB)  eller læs den her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small