Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Solcelleforslag undergraver energiforliget

Det er dybt beklageligt, at regeringen udskyder to vindmølleparker for at kompensere for at staten mister afgiftskroner på at solcelleejere kan sælge overskudproduktion til fuld pris på nettet, mener Det Økologiske Råd.

Regeringens forslag reform af afregningssystemet for solcellestrøm er en ommer, mener det Økologiske Råd. Især er det meget uheldigt, at man vælger en såkaldte PSO-baseret ordning for solcellerne. Det betyder nemlig, at provenutab på solcellerne skal dækkes ind af besparelser på andre former for vedvarende energi. 

Konsekvensen er, at de to nye vindmølleparker, som var en del af energiforliget for bare et halvt år siden, bliver udskudt.

”Det er yderst uheldigt, for ved at udskyde denne store vindsatsning så kort tid efter energiforliget underminerer regeringen troen på, at de danske politikere kan og vil holde fast i deres egne planer,” siger energirådgiver ved Det Økologiske Råd, Søren Dyck-Madsen.

Fremfor alt indebærer udsættelsen af vindmølleparkerne ifølge Søren Dyck-Madsen en risiko for, at en eventuel ny regering med en anden farve kan nå at udsætte de to mølleparker yderligere, eller måske helt at aflyse dem, fordi de ikke længere vil være ”fastlåst” af aftaler, som bliver indgået i den nuværende regerings levetid.

Læs hele Søren Dyck-Madsens kommentar her. (303.77 kB) eller læs den her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis