Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

1,7 mio elkunder kan gøre en forskel for klimaet

Klasse A De fleste el-kunder i Danmark skal inden d. 1. maj vælge, hvor de vil købe deres el i fremtiden. Med det rigtige valg, kan de gøre en stor forskel for klima og vedvarende energi. Derfor lancerer Det Økologiske Råd nu en web-guide, som gør det let at træffe et grønt el-valg.

Pressemeddelelse:

19.3.2013

Ny web-guide letter det grønne el-valg

Inden 1. maj skal 1,7 millioner el-kunder i Danmark vælge, hvor de vil købe deres el i fremtiden. Med det rigtige valg, kan de gøre en stor forskel for klima og vedvarende energi. Derfor lancerer Det Økologiske Råd nu en web-guide, som gør det let at træffe et grønt el-valg. 
 
I disse uger får 1,7 millioner danske husstande brev, om at de ”skal til el-valg”. De kan vælge ny el-handler eller nyt el-produkt. De kan vælge at fortsætte på et prisreguleret produkt, og de kan vælge et el-produkt med positiv effekt for klima og mere vedvarende energi.

Desværre er markedet svært at gennemskue, og informationen på energiselskabernes website elpristavlen.dk er ikke tilstrækkelig for de forbrugere, som prioriterer klimaet og vedvarende energi højt, når de køber strøm, mener Det Økologiske Råd.  Derfor lancerer rådet nu sin egen webguide på www.grøntelvalg.dk, hvor man nemt og hurtigt kan skaffe sig overblik over, hvilke el-produkter som reelt gør en forskel for klimaet.

”Det er svært for den almindelige forbruger at gennemskue, hvor stor positiv effekt den strøm, der bliver markedsført som ”strøm med klimavalg”, også reelt har. Derfor har vi nu lanceret hjemmesiden www.grøntelvalg.dk, hvor vi på en enkel måde oplyser om markedets strømprodukter med klima-valg. På hjemmesiden opdeler vi el-produkterne i fire klasser fra A til D efter faktisk klimaeffekt.” udtaler Søren Dyck-Madsen, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

”Vi opfordrer alle forbrugere til at foretage et grønt valg af el-produkt. Det koster lidt mere, men vælger man blandt de bedste produkter, gavner merprisen klimaet. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i valgmulighederne, før man køber. Vi har analyseret de forskellige produkter på markedet, og den viden stiller vi nu til rådighed for alle el-kunderne, så det bliver nemmere at træffe et klimavenligt valg,” siger han.

Læs mere om det grønne el-valg på www.grøntelvalg.dk

Yderligere information: Søren Dyck-Madsen, Energi- og klimamedarbejder i Det Økologiske Råd.
Tlf. 33181939, Mobil 30896080, Mail: soeren@ecocouncil.dk

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small