Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

1,7 mio elkunder kan gøre en forskel for klimaet

Klasse A De fleste el-kunder i Danmark skal inden d. 1. maj vælge, hvor de vil købe deres el i fremtiden. Med det rigtige valg, kan de gøre en stor forskel for klima og vedvarende energi. Derfor lancerer Det Økologiske Råd nu en web-guide, som gør det let at træffe et grønt el-valg.

Pressemeddelelse:

19.3.2013

Ny web-guide letter det grønne el-valg

Inden 1. maj skal 1,7 millioner el-kunder i Danmark vælge, hvor de vil købe deres el i fremtiden. Med det rigtige valg, kan de gøre en stor forskel for klima og vedvarende energi. Derfor lancerer Det Økologiske Råd nu en web-guide, som gør det let at træffe et grønt el-valg. 
 
I disse uger får 1,7 millioner danske husstande brev, om at de ”skal til el-valg”. De kan vælge ny el-handler eller nyt el-produkt. De kan vælge at fortsætte på et prisreguleret produkt, og de kan vælge et el-produkt med positiv effekt for klima og mere vedvarende energi.

Desværre er markedet svært at gennemskue, og informationen på energiselskabernes website elpristavlen.dk er ikke tilstrækkelig for de forbrugere, som prioriterer klimaet og vedvarende energi højt, når de køber strøm, mener Det Økologiske Råd.  Derfor lancerer rådet nu sin egen webguide på www.grøntelvalg.dk, hvor man nemt og hurtigt kan skaffe sig overblik over, hvilke el-produkter som reelt gør en forskel for klimaet.

”Det er svært for den almindelige forbruger at gennemskue, hvor stor positiv effekt den strøm, der bliver markedsført som ”strøm med klimavalg”, også reelt har. Derfor har vi nu lanceret hjemmesiden www.grøntelvalg.dk, hvor vi på en enkel måde oplyser om markedets strømprodukter med klima-valg. På hjemmesiden opdeler vi el-produkterne i fire klasser fra A til D efter faktisk klimaeffekt.” udtaler Søren Dyck-Madsen, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

”Vi opfordrer alle forbrugere til at foretage et grønt valg af el-produkt. Det koster lidt mere, men vælger man blandt de bedste produkter, gavner merprisen klimaet. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i valgmulighederne, før man køber. Vi har analyseret de forskellige produkter på markedet, og den viden stiller vi nu til rådighed for alle el-kunderne, så det bliver nemmere at træffe et klimavenligt valg,” siger han.

Læs mere om det grønne el-valg på www.grøntelvalg.dk

Yderligere information: Søren Dyck-Madsen, Energi- og klimamedarbejder i Det Økologiske Råd.
Tlf. 33181939, Mobil 30896080, Mail: soeren@ecocouncil.dk

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis