Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Vi har brug for ny energiplan nu

Vi er på vej til et energieffektivt vedvarende energibaseret Danmark. Men selv om målet er klart, savnes stadig en sammenhængende, landsdækkende strategiplan. Uden denne risikerer vi store samfundsøkonomiske fejlinvesteringer på energiområdet.

17. juni, 2013

Uddrag fra debatindlæg:
Siden en blå statsminister sprang ud som grøn i efteråret 2008, og en grøn klima-, energi- og bygningsminister kom til i 2011, er der sket store fremskridt i den danske energi- og klimapolitik.
Vi ved nu, at vi er på vej til et energieffektivt vedvarende energibaseret Danmark i 2050. Energiforliget i marts 2012 har sat klare delmål. I 2020 skal det samlede energiforbrug være 12 procent mindre, end det var i 2006. I år 2035 skal hele el- og varmeforsyningen være baseret på vedvarende energi.
Vi kender målet, men vi mangler et fælles vejkort - en national strategiplan. Og det haster. Jo længere, vi tøver, jo dyrere og sværere bliver det at nå frem i tide. I øjeblikket sidder kommunerne og holder workshops om strategiske energiplaner inden for egen kommunegrænse. Det er spild af tid. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har sagt, at han formentlig er klar med foreløbige anbefalinger til den samlede strategi i slutningen af dette år. Det er ikke godt nok.

Debatindlæg af:
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. Søren Dyck-Madsen, energi- og klimamedarbejder i Det Økologiske Råd og Per Homann Jespersen, lektor ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring, RUC.

Artiklen er inspireret af et Temamøde i Teknologirådet om ’Den aktuelle energipolitik i Danmark’ med forfatterne som oplægsholdere.

Læs hele artiklen her: default En sammenhængende energistrategi nu (267.95 kB) (267 KB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small