Vi har brug for ny energiplan nu

Vi er på vej til et energieffektivt vedvarende energibaseret Danmark. Men selv om målet er klart, savnes stadig en sammenhængende, landsdækkende strategiplan. Uden denne risikerer vi store samfundsøkonomiske fejlinvesteringer på energiområdet.

17. juni, 2013

Uddrag fra debatindlæg:
Siden en blå statsminister sprang ud som grøn i efteråret 2008, og en grøn klima-, energi- og bygningsminister kom til i 2011, er der sket store fremskridt i den danske energi- og klimapolitik.
Vi ved nu, at vi er på vej til et energieffektivt vedvarende energibaseret Danmark i 2050. Energiforliget i marts 2012 har sat klare delmål. I 2020 skal det samlede energiforbrug være 12 procent mindre, end det var i 2006. I år 2035 skal hele el- og varmeforsyningen være baseret på vedvarende energi.
Vi kender målet, men vi mangler et fælles vejkort - en national strategiplan. Og det haster. Jo længere, vi tøver, jo dyrere og sværere bliver det at nå frem i tide. I øjeblikket sidder kommunerne og holder workshops om strategiske energiplaner inden for egen kommunegrænse. Det er spild af tid. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har sagt, at han formentlig er klar med foreløbige anbefalinger til den samlede strategi i slutningen af dette år. Det er ikke godt nok.

Debatindlæg af:
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. Søren Dyck-Madsen, energi- og klimamedarbejder i Det Økologiske Råd og Per Homann Jespersen, lektor ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring, RUC.

Artiklen er inspireret af et Temamøde i Teknologirådet om ’Den aktuelle energipolitik i Danmark’ med forfatterne som oplægsholdere.

Læs hele artiklen her: En sammenhængende energistrategi nu (267.95 kB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis