"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Vi har brug for ny energiplan nu

Vi er på vej til et energieffektivt vedvarende energibaseret Danmark. Men selv om målet er klart, savnes stadig en sammenhængende, landsdækkende strategiplan. Uden denne risikerer vi store samfundsøkonomiske fejlinvesteringer på energiområdet.

17. juni, 2013

Uddrag fra debatindlæg:
Siden en blå statsminister sprang ud som grøn i efteråret 2008, og en grøn klima-, energi- og bygningsminister kom til i 2011, er der sket store fremskridt i den danske energi- og klimapolitik.
Vi ved nu, at vi er på vej til et energieffektivt vedvarende energibaseret Danmark i 2050. Energiforliget i marts 2012 har sat klare delmål. I 2020 skal det samlede energiforbrug være 12 procent mindre, end det var i 2006. I år 2035 skal hele el- og varmeforsyningen være baseret på vedvarende energi.
Vi kender målet, men vi mangler et fælles vejkort - en national strategiplan. Og det haster. Jo længere, vi tøver, jo dyrere og sværere bliver det at nå frem i tide. I øjeblikket sidder kommunerne og holder workshops om strategiske energiplaner inden for egen kommunegrænse. Det er spild af tid. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har sagt, at han formentlig er klar med foreløbige anbefalinger til den samlede strategi i slutningen af dette år. Det er ikke godt nok.

Debatindlæg af:
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. Søren Dyck-Madsen, energi- og klimamedarbejder i Det Økologiske Råd og Per Homann Jespersen, lektor ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring, RUC.

Artiklen er inspireret af et Temamøde i Teknologirådet om ’Den aktuelle energipolitik i Danmark’ med forfatterne som oplægsholdere.

Læs hele artiklen her: default En sammenhængende energistrategi nu (267.95 kB) (267 KB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2017, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17