Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Trafikken må ikke trække klima-frinummer

Pressemoede-1 Omstillingen af trafikken skal pinedød i gang nu, hvis det skal lykkes at slippe af med de fossile brændstoffer til transport, sagde Christian Ege fra Det Økologiske Råd, i sin tale ved pressemødet om regeringens klimaplan.

”Hvis man går meget slavisk frem efter de samfundsøkonomiske beregninger havner vi der, hvor vi altid er havnet: Trafikken trækker frinummer, og det bliver landbruget og energisektoren, som må holde for i klimaplanen. Det duer simpelt hen ikke,” sagde Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd i sin tale ved præsentationen af regeringens klimaplan.

Christian Ege var inviteret som oplægsholder ved pressemødet, hvor klima- og energiminister Martin Lidegaard fremlagde SSFR-regeringens strategi for, hvordan Danmark kan reducere CO2-udslippet med 40p pct. i 2020. Sammen med Christian Ege deltog også Karsten Dybvad (DI), Lars Hvidtfeldt (Landbrug & Fødevarer) og Katherine Richardson (KU) med indlæg på mødet.

I sit indlæg fokusererede Chr. Ege især på, hvor vigtigt det er, at få transportsektoren med om bord, hvis målet skal nås. Hør hele indlægget her:

{play}http://digiflyer.dk/ecocouncil/chr_ege_klimaplan.mp3{/play}

Link til lydfil >>

Det Økologiske Råd er betænkelig ved, at regeringen bare har udgivet et katalog over uprioriterede klima-tiltag. Rådet hjælper gerne klima- og energiminister Martin Lidegaard med at prioritere.

Prioriteringsliste til Lidegaard

1. Planen skal række ud over 2020

2. Transporten skal med i planen

3. Vi kan ikke prioritere alene ud fra kr./ton CO2-reduktion, for så er der vigtige synergieffekter, som ikke kommer med.

4. Sundhedseffekter af forurening med ultrafine partikler og af mangel på motion skal regnes med i den samfundsøkonomiske effekt af CO2-reduktioner i transportsektoren.

 

Læs mere i pressemeddelelsen >> og læs mere om vores prioriteringsliste nedenfor:

Læs også artiklen "Klimaplanen er et katalog af uprioriterede virkemidler" her >>


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small