Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Trafikken må ikke trække klima-frinummer

Pressemoede-1 Omstillingen af trafikken skal pinedød i gang nu, hvis det skal lykkes at slippe af med de fossile brændstoffer til transport, sagde Christian Ege fra Det Økologiske Råd, i sin tale ved pressemødet om regeringens klimaplan.

”Hvis man går meget slavisk frem efter de samfundsøkonomiske beregninger havner vi der, hvor vi altid er havnet: Trafikken trækker frinummer, og det bliver landbruget og energisektoren, som må holde for i klimaplanen. Det duer simpelt hen ikke,” sagde Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd i sin tale ved præsentationen af regeringens klimaplan.

Christian Ege var inviteret som oplægsholder ved pressemødet, hvor klima- og energiminister Martin Lidegaard fremlagde SSFR-regeringens strategi for, hvordan Danmark kan reducere CO2-udslippet med 40p pct. i 2020. Sammen med Christian Ege deltog også Karsten Dybvad (DI), Lars Hvidtfeldt (Landbrug & Fødevarer) og Katherine Richardson (KU) med indlæg på mødet.

I sit indlæg fokusererede Chr. Ege især på, hvor vigtigt det er, at få transportsektoren med om bord, hvis målet skal nås. Hør hele indlægget her:

{play}http://digiflyer.dk/ecocouncil/chr_ege_klimaplan.mp3{/play}

Link til lydfil >>

Det Økologiske Råd er betænkelig ved, at regeringen bare har udgivet et katalog over uprioriterede klima-tiltag. Rådet hjælper gerne klima- og energiminister Martin Lidegaard med at prioritere.

Prioriteringsliste til Lidegaard

1. Planen skal række ud over 2020

2. Transporten skal med i planen

3. Vi kan ikke prioritere alene ud fra kr./ton CO2-reduktion, for så er der vigtige synergieffekter, som ikke kommer med.

4. Sundhedseffekter af forurening med ultrafine partikler og af mangel på motion skal regnes med i den samfundsøkonomiske effekt af CO2-reduktioner i transportsektoren.

 

Læs mere i pressemeddelelsen >> og læs mere om vores prioriteringsliste nedenfor:

Læs også artiklen "Klimaplanen er et katalog af uprioriterede virkemidler" her >>


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small