"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Ny film skal engagere unge i energi- og klimadebatten

Unge video 160px HTX-elever fra Sønderborg er hovedpersoner i en film fra Det Økologiske Råd, som skal engagere unge i energi- og klimadebatten. I denne uge gik de til klimaministeren for at få klar besked om den store energiomstilling, samfundet står over for.

Pressemeddelelse:

Nørrebro 8/11-2013

Ny film skal engagere unge i energi- og klimadebatten

HTX-elever fra Sønderborg er hovedpersoner i en film fra Det Økologiske Råd, som skal engagere unge i energi- og klimadebatten. I denne uge gik de til klimaministeren for at få klar besked om den store energiomstilling, samfundet står over for.

Hvorfor er det vigtigt, at vi slipper af med de fossile brændstoffer? Tror du, at vedvarende energi er løsningen her i Danmark? Kan vi klare det inden 2050? Spørgsmålene var mange, da HTX- eleverne fra 1. z på det tekniske gymnasium, EUC Syd i Sønderborg satte sig foran computerskærmen for at interviewe klima- og energiminister Martin Lidegaard via Skype.

Mens de en efter en tunede ind på ministeren, blev eleverne selv optaget af film-dokumentaristen Helle Toft-Jensen fra Spor Media, der i øjeblikket producerer filmen Den Store Energiomstilling for Det Økologiske Råd. Den skal indgå i et undervisningsmateriale til de 16-19 årige og give dem lyst og viden til at engagere sig i energi-og klimadebatten. Filmen skal inspirere de unge til at se sig
selv og deres egne ideer som en del af løsningen på de store udfordringer, samfundet står over for, når vi i løbet af en årrække skal klare os uden kul, gas og olie.

”De er helt høje over at have interviewet ministeren. Det virker meget motiverende på dem, og
jeg tror, det gør deres arbejde med energiteknologi og med projektarbejdet i Future Energy Challenge bedre – også rent fagligt,” siger Kaja Lenz, der underviser i fysik og teknologi på EUC Syd.

Kaja Lenz har to 1. HTX klasser, der i november måned bruger alle timerne i fysik og teknologi på innovation, så de kan deltage med kompetente bud på fremtidens energiteknologi, når konkurrencebidragene til Future Energy Challenge den 19. november bliver bedømt af to energi- forskere fra Syddansk Universitet. Sidste år var det to af Kaja Lenz ́ klasser, der løb med både første- og andenprisen i konkurrencen, og derfor er det netop hendes elever, der er udvalgt til at deltage i Det Økologiske Råds film.

”Det er imponerende at se, hvor videbegærlige og kreative i Kaja Lenz ́ elever er, når det gælder energi og innovative teknologiløsninger. Jeg er glad for, at vi har valgt dem som hovedpersoner til filmen Den Store Energiomstilling, for de har virkelig potentialet til at inspirere andre unge,” siger Ulla Skovsbøl, kommunikationsmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Konkurrencen Future Energy Challenge bliver afgjort den 19. november. Præmieoverrækkelsen finder sted på Alsion, Syddansk Universitet i Sønderborg. Filmen fra Det Økologiske Råd har premiere i foråret 2014.

Yderligere information:
Ulla Skovsbøl, kommunikationsmedarbejder i Det Økologiske Råd: 86 921 945 eller 22 389 254 eller ulla@ecocouncil.dk - Fysiklærer Kaja Lenz, EUC Syd: kle@eucsyd.dk 

default Download pressemeddelelsen >> (500 KB)

 

Fire spørgere fra EUC Syd 500px

 

Asta Bernbom interviewer 500px


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small