Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Danmark har verdens bedste klima- og energipolitik

earth Danmark får en samlet førsteplads, når det gælder CO2-udslip, vedvarende energi, energieffektivisering og klimapolitik både nationalt og globalt. Det viser rapporten Climate Change Performance Index, som offentliggøres i dag mandag den 18. november ved klimatopmødet COP19 i Warszawa.

PRESSEMEDDELESE:

Warszawa, mandag d. 18.11.2013

Danmark har verdens bedste klima- og energipolitik

Danmark får en samlet førsteplads, når det gælder CO2-udslip, vedvarende energi, energieffektivisering og klimapolitik både nationalt og globalt. Det viser rapporten Climate Change Performance Index, som offentliggøres i dag mandag den 18. november ved klimatopmødet COP19 i Warszawa. 

”Climate Change Performance Index viser med al ønskelig tydelighed, at Danmark i disse år styrker sit globale lederskab inden for klima og bæredygtig energi, og det er virkelig en glædelig nyhed”, siger Søren Dyck-Madsen, klima- og energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

Rapporten er udarbejdet af miljøorganisationerne Climate Action Network Europe og German Watch. De vurderer hvert år verdens lande på deres faktiske indsats for at skære ned på CO2-udslippet og fremme vedvarende energi, energieffektivitet og klimavenlig energipolitik på globalt og nationalt plan. Danmark kommer her ligesom sidste år på en klar førsteplads – i år blot endnu mere overbevisende end i 2012 med 75,23 point ud af 100 mulige. På andenpladsen ligger Storbritannien med 69,66, mens Portugal er nummer tre med 68,38 point. Det er tydeligvis den stærke danske nationale energipolitik, som har 95 pct. opbakning i Folketinget, der er baggrunden for den gode placering af Danmark, vurderer Søren Dyck-Madsen. Men den danske indflydelse på klima- og energipolitikken i EU og på globalt niveau er også medvirkende til at sikre den gode placering.

”Det er vigtigt, at verden har foregangslande, som kan vise verden, at det faktisk kan lade sig gøre at omstille til et klimavenligt energisystem og samtidig fastholde konkurrenceevnen, og her er Danmark et rigtig godt eksempel,” siger Søren Dyck-Madsen.

I WWF Verdensnaturfonden, der ligesom Det Økologiske Råd er repræsenteret ved COP19 i Warszawa, er der også glæde over resultatet:

”WWF gav for nyligt sin højeste anerkendelse, Gift to the Earth, til Danmark af præcis samme grund – fordi Danmark i dag har verdens mest ambitiøse klima- og energimål kombineret med en lang tradition for at fremme energieffektivitet og vedvarende energi. Det er en politik, som bemærkes verden over, og som Danmark høster betydelige erhvervsmæssige gevinster af,” siger Hanne Jersild, seniorrådgiver for klima og energi i WWF. Hun påpeger dog, at der trods den flotte placering stadig er stykke vej at gå også for Danmark, især når det gælder CO2-reduktion fra transport og landbrug.

Yderligere oplysninger:
Søren Dyck-Madsen, Det Økologiske Råd, tlf. +45 30 89 60 80 i Warszawa.
Hanne Jersild, seniorrådgiver for klima og energi i WWF Verdensnaturfonden: +45 31 16 28 51. 

default Download pressemeddelelsen >> (445 KB)

default Download "The Climate Change Performance Index Results 2014" >> (2.20 MB)

default Download "Country Scorecard Denmark" >> (242 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small